Možemo da igramo sa svima, nisu ni Englezi vanzemaljci - Volim Podgoricu

Možemo da igramo sa svima, nisu ni Englezi vanzemaljci 

Selektor Ljubiša Tumbaković je uručio priznanja za najbolje trenere u Telekom 1. CFL, a nakon svečane ceremonije je stao pred “sedmu silu”. Sa osmijehom na licu.

Mada, osmijeh nije bio prisutan nakon trećeg mjesta u grupi 4 Ligi C Lige nacija, te poraza od Rumunije pod Goricom (1:0). Tada je preovladala nervoza.

Razlog odnos igrača prema dresu i promašen penal Marka Jankovića koji je trebao da šutira Stefan Mugoša.

“Idu neki lijepi dan, bolje bi bilo da se ne sjećamo i ne podsjećamo. To je jednostavno, kao i 2018, iza nas. Treba izvući pouku iz cijele godine, napraviti detaljnu analizu i ući sa ambicijom, željom, jasnim ciljevima u narednu godinu”, rekao je 66-godišnji Beograđanin.

A “hrabre sokolove” u 2019. očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo od 21. marta do 19. novembra igramo u grupi A sa Engleskom, Češkom, Bugarskom, Crnom Gorom i Kosovom. Na revolucionarno EP 2020. iz grupe će se plasirati dvije najbolje selekcije.

“Grupa je interesantna. Ako možemo da kažemo da je neko uslovno favorit, to je Engleska. Sve ostale ekipe su tu, ali može da se igra i sa Englezima, jer nisu vanzemaljci”, poručio je najtrofejniji trener u istoriji Partizana, koji je sa stručnim štabom već počeo da skautira protivnike.

“Mislim da ćemo da budemo spremni za početak kvalifikacija. Ako nas malo pogleda bog, imaćemo veću koncetraciju kvalitetnih i zdravih igrača. Poruka Stefana Savića je poruka za sve. Prepoznao sam da kod svih reprezentativaca postoji ambicija sa jasno izraženim ciljevima”.

Tumba nikada nije imao najjači sastav od kada je selektor, sa tim problemom su se sretali i njegovi prethodnici, tako da je želja za
2019. samo jedna da svi reprezentativci budu zdravi…

“Mislim da je to želja svih nas, svih nas u FSCG, a posebno moja”, jasan je Tumbaković.

Iskusni šef stručnog štaba je nedavno podnio izvještaj FSCG, a bio je -detaljan…

“Detaljnu analizu tek pravimo, sadržaće ono što je vezano za struku. A što se tiče izvještaja, bili smo samokritični, ima puno nedostataka. Nedostaci nisu vezani samo za igrače i izostanak najboljih. Ima tu svega po malo, jer je fudbal živa stvar”, poručio je naš selektor, koji je bio samokritičan.

“Svako želi da radi na najbolji mogući način, ali uvijek se potkrade greška. Govorim iskustveno, jer sam dugo u fudbalu. I mi ćemo da izvučemo neku pouku iz naših grešaka, sve ćemo da učinimo da procenat greške, koje su napravljene u procesu rada, budu minimalne”, jasan je Tumbaković.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com