NENAD BLAGOJEVIĆ (48) RAZNIJET BOMBOM U MERCEDESU: Osveta zbog sukoba iz devedesetih? (FOTO) - Volim Podgoricu

NENAD BLAGOJEVIĆ (48) RAZNIJET BOMBOM U MERCEDESU: Osveta zbog sukoba iz devedesetih? (FOTO)

Nenad Blagojević Bosanac (48), koji je u četvrtak u 19.45 kod Pupinovog mosta u Zemunu raznijet u eksploziji bombe postavljene pod njegov “mercedes”, najvjerovatnije je likvidiran zbog neraščišćenih računa iz svoje kriminalne prošlosti.

Kako kaže sagovornik srpskih medija, ubijeni Blagojević je proteklih petnaestak godina navodno vodio miran, porodični život, ali je tokom devedesetih godina važio za jednog od žestokih momaka iz Zemuna.

Nema veze s klanovima

– On se ne dovodi u vezu s ratom klanova, niti ima podataka da je sarađivao sa nekim od njih. Kao mladić je više puta hapšen i osuđivan, i to zbog ubistva, pokušaja ubistva, tuča, iznuda i sličnih krivičnih djela. Poslednji put je bio u pritvoru krajem 2015. godine zbog iznude, a 2002. godine je bio pritvoren zbog teške krađe, nanošenja teških povreda i nelegalnog pištolja. Zbog svega toga ne isključuje se mogućnost da je neko kome se zamjerio u prošlosti ili kome je ostao dužan sada dosjetio da mu se osveti – kaže naš izvor.

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Brutalnom likvidacijom, koja je prekjuče uznemirila stanovnike Zemuna, šokirana je i Blagojevićeva bivša supruga Milka, koju je strašna vijest sačekala u Australiji, u kojoj je i sam Blagojević živio do prije tri godine.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

– Nenad je 15 godina živio u Australiji i s tečom je radio elektriku. Od tog posla je živio. U Srbiju se vratio prije tri godine u stan svog pokojnog oca na Galenici – kaže za Kurir vidno potresena Milka.

Ćerka slomljena

Kako kaže, njen bivši muž je kao mladić imao problema sa zakonom, ali je poslednjih petnaestak godina bio van svih tih kriminalnih priča.

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

– Vjerujem da sve ovo ima veze s njegovom kriminalnom prošlošću, još iz vremena kad je bio tinejdžer. Znam da je u srednjoj školi učestvovao u nekoj tuči i da je tada izboden neki mladić i da je Nenad zbog toga odgovarao. Više puta ga je policija pozivala, znam da je bio u kućnom pritvoru, ali nikada nije bio dovođen u vezu s ozbiljnim krivičnim djelima. On je rijetko kad pričao o ranijem životu, potpuno se posvetio porodici – ističe Milka.

Kako kaže, bivšeg supruga je poslednji put vidjela prije mjesec dana, kada je bila u Beogradu sa njihovom šestogodišnjom ćerkom.

Ubijeni sa ljubimcem
UBIJENI SA LJUBIMCEMFOTO: KURIR

– Naša ćerka Savana je teško podnijela očevu smrt. Svakog dana su se čuli po nekoliko puta i kada je ubijen, čekala je da je tata pozove – plačnim glasom kaže naša sagovornica i dodaje da ne zna da li je Nenad dobijao prijetnje.

– Živio je opušteno. Vjerovatno nije očekivao da bi ovako nešto moglo da se dogodi. Zbog toga vjerujem da je u pitanju neki sukob odranije – kaže ona.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Prijatelji se opraštaju

Neprijatelji mu došli glave

Blizak prijatelj Nenada Blagojevića oprostio se od njega dirljivom porukom.

– U svom životu svi veliki ljudi imaju prijatelje, a i neprijatelje. U njegovom životu veliki broj prijatelja je u Srbiji, ali i u dalekoj Australiji. Nažalost, mali broj neprijatelja mu je došao glave. Nije dao na Srbe i držao je do sebe, plemenit, uvijek veseo – napisao je drug poginulog.

Pas preživio eksploziju

Badža tuguje za gazdom

Blagojevićeva supruga navodi da je Nenad prije godinu dana nabavio psa, koji je preživio eksploziju, jer je bio u gepeku.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

– Bio je mnogo vezan za psa, spavali su zajedno. Dešavalo se da ga ostavi i izađe, a da pas bukvalno plače za njim. Ne znam kako će ovo preživjeti, bojim se da će umrijeti od tuge. Mi ranije nismo smjeli da mu priđemo kada Nenad nije tu, koliko je tugovao, jedino je naša ćerka dolazila do njega – kazala je Blagojevićeva.

(Kurir.rs/ J.Rafailović-J.Ivić/ Foto: Fejsbuk, Damir Dervišagić)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com