5 odluka koje morate da donesete za Novu godinu ako želite da ostanete zdravi tokom 2019. - Volim Podgoricu

5 odluka koje morate da donesete za Novu godinu ako želite da ostanete zdravi tokom 2019.

Novogodišnje rezolucije ne bi trebalo da budu samo fraze. Iskoristite ovo doba godine da se stvarno dobro zamislite nad svojim životom i da donesete odluke u korist svog zdravlja.

Iako su zdrava ishrana i redovno vježbanje važni, zašto ne biste prihvatili novi pristup i napravili efikasan plan kako da poboljšate svoje zdravlje. Evo nekoliko zdravih navika koje ne uključuju svakodnevnu konzumaciju salate, praktikovanje različitih dijeta i naporne treninge. Ako ste već počeli da razmišljate koje nezdrave poslastice ćete prestati da jedete u narednoj godini, vrijeme je da se zaustavite i da preusmjerite misli.

Ovo je lista od pet zdravih navika koje bi trebalo da usvojite od početka naredne godine.

Vodite brigu o svom mentalnom zdravlju

Sve više je onih koji se širom svijeta bore s nekim oblikom anksioznosti ili depresije i to više nije tabu tema. Ukoliko sumnjate da imate neki od mentalnih poremećaja, nemojte se libiti potražiti stručnu pomoć. Na taj način ćete sebi u startu pomoći i učinit ćete da vam budućnost bude ljepša i lagodnija.

Foto-ilustracija: Profimedia

Otkrivanje bolesti na vrijeme

– Što ranije otkrijemo potencijalne zdravstvene probleme, bolji će biti krajnji ishod – kaže dr Simon Šeli.

Danas su dostupni razni testovi za dijagnostikovanje mnogih malignih oboljenja kao što su rak kože, dijabetes i različiti tumori. Ako na vreme pristupite otkrivanju ovih bolesti trebalo bi da imate na umu da će i eventualni ishodi biti povoljniji za vas.

Pozitivna slika o sebi

Nadolazeća godina je pravo vrijeme da počnete da gradite pozitivnu sliku o sebi. Dok nezdrav životni stil može da oštetiti vaše zdravlje, negativno mišljenje o sebi može imati čak i dalekosežnije posledice.

Foto: pixabay.com

Poslastice

Prestanite da nabrajate sebi šta vam sve nije dozvoljeno da jedete, već jednostavno zamenite obrađenu, nezdravu hranu za zdravije, kvalitetnije opcije umesto da prestanete jesti sve poslastice od Nove godine.

Izdvojite vrijeme za opuštanje

Još jedno od važnijih pravila kada je reč o brizi za vlastito telo sastoji se u tome da morate aktivno da odvojite vreme za svoje opuštanje, bilo kroz jednostavnu meditaciju, jogu kod kuće, šetnju ili jednostavno čitanje nekoliko stranica knjige svake noći.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com