Cetinjani kreću u osvajanje Kilimandžara - Volim Podgoricu

Cetinjani kreću u osvajanje Kilimandžara

Članovi cetinjskog Planinarskog kluba “Soko” Dušan Kaluđerović, Bojan Ćuković i Dijana Borozan početkom 2019. kreću u osvajanje najvišeg vrha Afrike – Kilimandžaro.

U pohod na kotu čija nadmorska visina iznosi 5.895 metara, oni će krenuti šestog januara, kada će početi njihov put za Tanzaniju.

U susret ekpediciji, koja će podrazumijevati uspon na planinu sa najvećom visinskom razlikom na svijetu, predsjednik kluba Dušan Kaluđerović kaže kako vjeruje da je pred njima uzbudljiva godina, baš kakva je bila i 2018.

“Nakon više od pet godina uspješnog rada, 210 realizovanih uspona u više od 10 evropskih zemlja, sa ponosom možemo najaviti uzbudljviju i raznovrsniju godinu pred nama. Sportski planinarski klub „Soko“, svojim predanim radom uspješno je završio još jednu kalendarsku godinu u kojoj su organizovane i realizovane 44 planinarske ture u zemlji i inostranstvu”, kazao je Kaluđerović.

Mnogo pređenih koraka napravili su članovi ovog kluba, kako bi u godini u kojoj su obilježili pola decenije rada postigli zapažene rezultate.

“Tokom 2018. širili smo planinarsku priču i promovisali naš grad i zemlju na najljepši mogući način. Time je rad ovog Kluba postao prepoznatljiv i van granica Crne Gore. Od prelijepih vrhova Lovćena, Komova, Durmitora, i Prokletija, pa preko planinskih masiva u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Sloveniji, i Austriji, sve do najvišeg vrha evropskog kontinenta Elbrusa”, naglasio je on.

Nadaju se da će nadležni imati više sluha za njihov rad.

“Očekujemo od čelnih ljudi i institucija više sluha prema našoj dugogodišnjoj težnji ka varorizaciji pješačkih i planinarskih staza od turističkog i rekreativnog značaja na nivou grada, čija realizacija može biti od velikog značaja i za razvoj sporta, ali i za poboljšanje turističke ponude Cetinja. Klub je i u toku ove godine značajnu pažnju posvetio održavanju i revitalizaciji planinarskih staza na teritoriji grada, podizanju ekološke svijesti kod građana, ali i održavanju edukatvnih radionica, naročito kod sugrađana mlađe populacije”, zaključio je Kaluđerović.

(Cetinjski List)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com