Otkazani svi novogodišnji koncerti u Banja Luci - Volim Podgoricu

Otkazani svi novogodišnji koncerti u Banja Luci

 

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić je rekao da su svi koncerti koji su bili planirani za proslavu Nove godine otkazani.

“Banjaluka će prvi put od rata ostati nijema. Neka tu tišinu shvate oni koji treba da riješe slučaj Dragičević. I gradjani da razmisle da li im treba lijep i dobar grad”, kazao je Radojičić na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je dodao da je otkazana je i “Dječja nova godina”, jer, kako je naveo, ne želi da se ijedno dijete ugrozi s obzirom na iskustva od sinoć.

Prema njegovim riječima, sinoć su “prekršena pravila”.

“To nije tolerancija. Ne želimo da ikoga ugrozimo i zbog toga otkazujemo koncerte. Da li ćemo nekoga od organizatora protesta tužiti, to ostaje da se vidi. Uložili smo puno truda u organizaciju događaja da se za Banjaluku po dobrom čuje”, rekao je on.

“Slučaj Dragičević treba riješiti, ali ne nasiljem”, kazao je gradonačelnik Banjaluke.

Poslije sinoćnog okupljanja na skupu “Pravda za Davida”, na kome je bio oko deset hiljada ljudi i protestne šetnje gradom, grupa građana sa Davorom Dragičevićem i Suzanom Radanović, majkom ubijenog mladića Davida, vratili su se na Trg Krajine, ali su pripadnici Jedinice za podršku naredili da se sklone sa platoa, jer je, kako su naveli u 20 časova isteklo vrijeme odobreno za okupljanje na trgu.

Organizator skupa bio je opozicioni PDP.

Još nije poznato gdje se nalazi Davor Dragičević, a policija je jutros saopštila da traga za njim i još četiri osobe.

Sinoć je uhapšeno nekoliko članova grupe “Pravda za Davida”, zbog, kako je saopšteno narušavanja javnog reda i mira.

Na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti sinoć nije održan koncert Harisa Džinovića.

Građani, okupljeni na protestu, došli su platoa, na kome su bili samo članovi obezbjeđenja.

BETA

1 komentar

  1. Nobody explained they has been bad, he or she is merely a laying bastard, it lets you do do injury because those give up their funds since they think they’re discovering real email expertise and that might change their own total view on lifestyle when they feel great abilitiies are present. These are certainly gullible but Uri carries a selected personality of course, if you need to believe you may.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com