,,Prije mjesec sam odbio Budućnost, ali je onda pritisak postao jači…” - Volim Podgoricu

,,Prije mjesec sam odbio Budućnost, ali je onda pritisak postao jači…”

Ideja o promjeni na klupi košarkaša Budućnost Volija i smjeni Aleksandra Džikića nije se “rodila” krajem decembra prošle godine, već ranije.

Novi trener Podgoričana Jasmin Repeša, naime, u intervjuu za Gazetu delo sport kazao je odbio prvu ponudu Budućnosti, a dodao je i da je očekivao drugi poziv…

“Jesam, jer su me zvali mjesec dana ranije i odbio sam ponudu. Nakon toga je pritisak crnogorskog kluba postao jači i onda sam prihvatio posao uz ugovor do kraja 2020. godine. Ali, kao što uči trenerski zanat, budućnost zavisi od mnogo promjenljivih stvari”, rekao je Repeša.

Repeša će prvu utakmicu na klupi Budućnosti imati večeras (20.45 časova) u Milanu protiv Armanija, u 16. kolu Evrolige, protiv ekipe koju je posljednju i vodio, prije 580 dana.

Nakon dvije sezone u Armaniju i četiri osvojena trofeja (titula 2016. godine, dva Kupa i jedan Superkup Italije), hrvatski stručnjak je posljednji put bio na klupi italijanskog tima 2. juna 2017. godine, kada je njegov tim eliminisan u polufinalu plej-ofa od Trenta sa 4-1 u pobjedama. To ga je koštalo otkaza, iako je imao još godinu ugovora, a na njegovo mjesto je stigao sadašnji trener Simone Pjaniđani…

A sudbina je htjela da se na trenersku klupu vrati upravo protiv bivšeg kluba, protiv kojeg, kako kaže, nema nikakvu želju za revanšizmom.

“Ne razmišljam o tome. Ko me poznaje, zna da nisam konfliktna osoba. Ne znam kako će me dočekati navijači iz Milana, ali moj život, u svakom slučaju, ide dalje. Sada imam novi posao, u evroligaškom ritmu, koji ima tijesan raspored, sa puno putovanja i utakmica. Skoncentrisan sam na taj aspekt, a debi u Milanu je samo igra sudbine”, dodao je Repeša.

Na pitanje kakvu je ekipu naslijedio od Džikića, Repeša odgovara:

“Doveli smo tri važna igrača, Norisa Kola iz Avelina, Džejmsa Bela i Gogu Bitadzea, gruzijskog centra koji će brzo zaigrati u NBA ligi. Otišao je Omić u Armani, ne znam da li će igrati protiv nas. Treba da popravim neke tehničke stvari u timu kako bih bolje definisao novu postavku igre”.

Repeša kaže da je cilj da Budućnost u drugom dijelu Evrolige “upiše koju pobjedu više nego u prvom (tri), kako bi se odlijepila od začelja tabele”.

“U ABA ligi, koja je ove sezone veoma konkurentna, treba da se domognemo barem drugog mjesta u ligaškog dijelu. Ima puno posla”, ističe hrvatski trener.

Repeša kaže da se četiri trofeja koje je osvojio sa Armanijem ne mogu zaboraviti.

“Naravno, u drugoj sezoni mog mandata očekivao sam više, kao i klub”, rekao je Repeša.

“Današnji Armani je definitivno jači od onog kojeg sam ja vodio, i po budžetu, pretpostavljam. Sada je klub postao jači. Današnji tim se bazira na dva ekstra igrača, Džejmsa i Nedovića, oni su osnov za dobre rezultate u Evroligi”, dodao je sadašnji trener Budućnosti.

O pauzi od 18 mjeseci, Repeša kaže:

“Puno sam se odmorio (smijeh), jer mi je to bilo potrebno. Proputovao sam svijet, Japan, Južnu Ameriku, puno kroz Evropu, vodio trenerske klinike, gledao utakmice i igrače. Nisam žurio da nađem klub, odbio sam mnoge ponude, dvije i iz Serije A”.

Tokom klupske pauze, Repeša je vodio samo Bosnu i Hercegovinu na dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“Košarkaški savez BiH je tražio od mene da zamijenim Duška Vujoševića koji je imao problema sa zdravljem. Prihvatio sam poziv zbog prijateljskih relacija, vodeći igrače koje je već selektirao Vujošević i njegov stručni stab. U septembarskom “prozoru” kvalifikacija, izgubili smo tijesno utakmice od Finske i Češke, jačih timova od nas, i moj zadatak se tu završio”.

Repeša je, inače, treći strani trener u Italiji po broju utakmica na klupi jednog tima (409), iza Dana Petersona i Bogdana Tanjevića. Svojevremeno je izjavio da se osjeća još više Italijanom od mnogih italijanskih trenera…

“To sam izgovorio prije 10 godina kada sam imao vremena da utičem na razvoj igrača kao što su Belineli i Manćineli u Fortitudu iz Bolonje. Taj process nisam uspio da ponovim u Milanu, recimo sa Fantekjom i Abasom, jer smo zajedno ostali malo vremena”.

Na kraju, Repeša je upitan šta bi dao za pobjedu u večerašnjem duelu u Milanu.

“Ništa posebno. Za mene je ovaj meč kao svaki drugi. Uz nadu da se može pobijediti, kao i bilo koji drugi protivnik. Već sam rekao da se četiri osvojena trofeja i dvije godine u Milanu ne mogu zaboraviti. Sve ostalo je život”, zaključio je Repeša razgovor za Gazetu delo sport.

Vijesti

1 komentar

  1. I’m having a hard time viewing this information from my iPhone. Maybe you could upgrade the site and make it more accessible from my phone. Thatd be real cool!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com