Spasenje nije uslovljeno izjašnjavanjem ko je Srbin, a ko Crnogorac - Volim Podgoricu

Spasenje nije uslovljeno izjašnjavanjem ko je Srbin, a ko Crnogorac

Oni koji govore o “nekakvoj Crnogorskoj Crkvi” ostaju slijepi kod očiju, jer ne vide drevnu Mitropoliju crnogorsko-primorsku i oni zaboravljaju da spasenje nije uslovljeno izjašnjavanjem ko je Srbin, a ko Crnogorac, naveli su u poslanici povodom Božića i Nove godine patrijarh srpski Irinej i episkopi Srpske pravoslavne crkve.

SPC je pozvala Srbe u Makedoniji koji su u raskolu da u duhu Hristove ljubavi shvate da je autokefalnost isključivo crkvena institucija i da ona treba da doprinosi napretku i učvršćivanju jedinstva među pomjesnim pravoslavnim crkvama.

Patrijarh i episkopi SPC pozvali su vjernike na međusobno razumijevanje, ljubav i praštanje.

“Čuvajmo se teških i neoprezno izgovorenih riječi, imajući na umu da društveno okruženje u kome živimo stvaramo upravo riječima. Blage riječi liječe, gruba riječ povrjeđuje, a rane od riječi često su grublje i od fizičkih rana”, njihova je poruka.

Iz SPC su ukazali i na težak položaj i život srpskog naroda na Kosovu, ističući da smatraju da je jedan od bitnih preduslova za rješenje problema na toj teritoriji izgradnja društva zasnovanog na vladavini prava, u kome ljudi različitog porijekla mogu da žive u miru, uz punu zaštitu i poštovanje svačijeg vjerskog, kulturnog i narodnog identiteta.

Posebna poruka je upućena vjernicima u rasijanju, koje je Crkva pozvala da prema svima uvijek i na svakom mjestu pokazuju ljubav na djelu, ali i da budu savjesni i odgovorni građani zemalja koje su im pružile dom.

(Tanjug)

2 komentara

  1. I have learned newer and more effective things by means of your blog. One other thing I’d like to say is that newer personal computer operating systems are inclined to allow extra memory to get used, but they likewise demand more memory simply to function. If a person’s computer can’t handle extra memory and also the newest computer software requires that memory increase, it could be the time to buy a new Laptop. Thanks

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com