U 2018. novih 6.000 radnih mjesta i 10.000 manje nezaposlenih - Volim Podgoricu

U 2018. novih 6.000 radnih mjesta i 10.000 manje nezaposlenih

U saradnji sa socijalnim partnerima, sindikatom i poslodavcima u 2018. je unaprijeđen poslovni ambijent u cilju rasta i razvoja ekonomije i novih zapošljavanja, a rezultat takvog rada su novih 6.000 radnih mjesta, rast zaposlenosti od tri odsto, pad nezaposlenosti od oko četiri odsto, odnosno 10.000 osoba manje na evidenciji nezaposlenih, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

Kako je kazao, istovremeno su usaglašavali agendu iz oblasti radnog zakonodavstva sa standardima Evropske unije i Crnu Goru približili prijemu.

“Radili smo na unapređenju položaja socijalno ugroženog stanovništva i penzionera, integraciji osoba sa invaliditetom, starijih i djece, za šta je država izdvojila oko 80 miliona eura, a za penzije oko 430 miliona eura”, kazao je ministar.

Prema njegovim riječima, radili su i na inkluziji rizičnih grupa u sistem socijalne i dječije zaštite.

“Otvorena su četiri nova dnevna boravka za stare, jedan dom za stare, podržan jedan program za 1.200 korisnika, angažujući 120 geront domaćica, podržana usluga porodičnog saradnika, podržan SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja”, naveo je Purišić.

Obezbijeđeno je, zaključio je, stručno usavršavanje kadrova i zapošljavanje oko 100 novih stručnih radnika, što će povećati kvalitet života svih građana.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com