PODGORICA: PROBIJEN ROK! Izgradnja Gradskog pozorišta KASNI! - Volim Podgoricu

PODGORICA: PROBIJEN ROK! Izgradnja Gradskog pozorišta KASNI!

Danas je i zvanično probijen i produženi rok od 80 dana za izgradnju zgrade Gradskog pozorišta. Na tom objektu završeni su grubi građevinski radovi, postavljeni su prozori, dio instalacija, montirana je konstrukcija za staklenu fasadu… Ipak, iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice poručuju da do okončanja tenderskog postupka za nabavku scenske tehnike, opreme i namještaja nijesu u mogućnosti da daju precizan rok završetka radova.

Na objektu budućeg pozorišta do sada su završeni svi grubi građevinski radovi, tj. AB konstrukcija objekta i postavljanje čelične rešetkaste konstrukcije krova. Završeni su i zidarski radovi, hidroizolacija i termoizolacija podrumskih etaža, kao i unutrašnje malterisanje.

U dijelu instalacija vodovoda i kanalizacije završen je grubi razvod instalacija vodovoda i kanalizacije, kao i grubi razvod instalacija hidrantske mreže. Poručene su pumpe za fekalnu kanalizaciju. U dijelu elektrotehničkih instalacija, instalacije jake i slabe struje izvršena je montaža kablovskih regala, kao i postavljanje kablova u najvećem dijelu u skladu sa projektnom dokumentacijom. U dijelu instalacija termotehnike, u toku je izrada i montaža ventilacionih kanala, urađen je značajan dio splinker cijevne mreže. Postavljeni su prozori, skela i montirana konstrukcija za staklenu fasadu. Na dijelu fasade urađena je i termoizolacija tzv. demit fasada saopštili su za Pobjedu iz Agencije za izgradnju i razvoj.

Uređenje enterijera na pojedinim mjestima, naročito kod velike i male sale, uslovljeno je izvođenjem scenske tehnike i opreme, čija nabavka još nije ugovorena. Kako dodaju iz Agencije za izgradnju i razvoj, ugovorena je i izmjena glavnog projekta scenske tehnike zbog racionalizacije i zastarjelosti projektovane opreme.

Usvajanje ovog projekta je preduslov za objavljivanje novog tenderskog postupka za odabir najpovoljnijeg izvođača ovih radova, a izvođenje ovih radova je preduslov za okončanje svih radova po osnovnom ugovoru, kao na primjer završnih radova na unutrašnjoj obradi zidova sala, galanterije elektro-instalacija i slično.

Procijenjeno da će vrijednost scenske tehnike sa opremom i namještajem, kao i njihove ugradnje, biti 1,8 miliona eura.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com