Mandić i Knežević kod Vučića: Nastavlja se institucionalni progon srpskog naroda u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Mandić i Knežević kod Vučića: Nastavlja se institucionalni progon srpskog naroda u Crnoj Gori

Predsjednici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Milan Knežević na sastanku sa državnim i političkim liderima srpskog naroda u regionu upoznali su predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa aktuelnom društveno političkom situacijom u Crnoj Gori.

U zajedničkom saopštenju Mandića i Kneževića, na sastanku je posebno apostrofiran “institucionalni progon srpskog naroda u Crnoj Gori”.

-Koji će svoju kulminaciju doživjeti pred popis 2021. godine. Mandić i Knežević su pokrenuli inicijativu kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o otvorenoj granici između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske kao važnoj pretpostavci o trgovinskoj uniji koja u narednom periodu očekivane globalne recesije može biti recept kako se na pravi način suočiti sa socioekonomskim izazovima, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Mandić i Knežević su upoznali Vučića o aktivnostima DF-a usmjerenim u pravcu ustavnih promjena kojima bi srpski narod i srpska jezička zajednica bili normirani u Ustavu kako im to i pripada.

-Predsjednici NSD- a i DNP- a su iskazali zahvalnost što je usvojen njihov raniji predlog o otvaranju konzulata Republike Srbije u sjevernom dijelu Crne Gore, i to najvjerovatnije u Beranama. Na sastanku je dogovoreno i dalje inteziviranje zajedničkih aktivnosti u promociji i očuvanju nacionalnih, kulturnih i duhovnih vrijednosti koje neraskidivo spajaju Crnu Goru i Srbiju, navodi se u saopštenju.

1 komentar

  1. The the next time Someone said a blog, I am hoping that this doesnt disappoint me around this one. I mean, It was my option to read, but I actually thought youd have something interesting to state. All I hear is actually a handful of whining about something you could fix if you ever werent too busy searching for attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com