TIJANU NIŠTA NIJE SPRIJEČILO DA SE PROBIJE DO BAKA STOJANE: Radi kod privatnika za 24.000, ali je napunila torbu i donijela baki kojoj je isključena struja zbog duga (FOTO) - Volim Podgoricu

TIJANU NIŠTA NIJE SPRIJEČILO DA SE PROBIJE DO BAKA STOJANE: Radi kod privatnika za 24.000, ali je napunila torbu i donijela baki kojoj je isključena struja zbog duga (FOTO)

Tijanu Dinić iz sela Kočane kod Doljevca ništa nije moglo da spriječi da jutros posjeti baka Stojanu Mrdaković (82) kojoj je zbog duga od 22.000 dinara prije Nove godine isključena struja.

Ova priča je izazvala buru komentara i masovno su se javljali ljudi da uplate novac za dug. Ipak, prvi se javio muškarac koji želi da ostane anoniman i koji će već u utorak da uplati kompletan dug.

Ipak Tijana, iako smo od juče u stalnom kontaktu sa njom, riješila da joj kupi namirnice i da je posjeti. Ona je jutros došla svojim automobilom i putovala zbog lošeg vremena 50 minuta. Donijela je osnovne životne namernice baki i pored našeg naglašavanja da nema potrebe i da je problem riješen, ona nije odustala.

– Ovo sam kupila još juče čim sam pročitala priču. To je njoj namijenjeno i donijela sam joj. Treba i ona da osjeti duh praznika – kaže ova djevojka, koja radi kod privatnika u svom selu za 24.000 dinara!

FOTO: KURIR/B.R.

A baka Stojana bez teksta. Dok leži pokrivena ćebetom, starim šinjelom i nekom jaknom, oči joj pune suza radosnica.

Ona je završila Fakultet za vaspitačice u Aleksincu i trenutno uči njemački. Planira da ode preko…

– Ne mogu da se zaposlim ni kao medicinska sestra, jer sam završila Srednju medicinsku školu u Prokuplju, ni kao vaspitačica. Nemam neka velika primanja, ali uvijek mogu da odvojim 1.000 dinara. Imam zdravlje i porodicu i meni je to dovoljno – kaže ova skromna djevojka.

FOTO: KURIR/B.R.

Kako smo je odveli kod baka Stojane, ona je pola sata provela sa njom. Oljuštila joj bananu koju je kupila, stavila u tanjir, kao i posno medeno srce i sjela kraj nje.

Tijana je djevojka koja je kao medicinska sestra naučila dobro šta znači biti human. I njena skromna priroda i ovoga puta riješena je da pomogne. I tako je uvijek, uvijek pomažu oni koji skromno žive…..

 

(Kurir.rs/B.R./Foto: B.R.)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com