DJEVOJČICA POVRIJEĐENA U UDESU: U teškom stanju, povremeno se budi iz kome, još uvijek je na respiratoru - Volim Podgoricu

DJEVOJČICA POVRIJEĐENA U UDESU: U teškom stanju, povremeno se budi iz kome, još uvijek je na respiratoru

Šesnaestogodišnja djevojčica, koja je povređena u sudaru autobusa i voza kod Donjeg Međurova 21. decembra, i dalje se nalazi u teškom stanju i lekari se bore za njen život, rečeno je danas agenciji Beta na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju.

“Zdravstveno stanje djevojčice je nepromijenjeno već neko vrijeme. Ona se povremeno budi iz kome i reaguje na pozive. Još diše uz pomoć respiratora”, rekao je direktor Klinike za anesteziju Radmilo Janković.

Prema njegovim rečima, osim devojčice sa teškom povredom glave, svi ostali putnici povrijeđeni u sudaru kod Međurova prebačeni su sa intenzivne nege na ostale klinike niškog Kliničkog centra.

Na intenzivnoj njezi, neposredno nakon udesa, bilo je zbrinuto 13 osoba.

Sedam osoba je nastradalo, a više od dvadeset je teže i lakše povređeno u sudaru autobusa i putničkog voza na pružnom prelazu kod Međurova, 21. decembra prošle godine.

Vozaču autobusa M.Z. (31) iz Aleksinca određen je pritvor od 30 dana i protiv njega je podnijeta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

 

(Kurir.rs/Beta

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com