POČINJE SUĐENJE KRIMINALNOJ GRUPI OPTUŽENOJ ZA UBISTVO MARKA ŠAKOVIĆA I RADIVOJA JOVANOVIĆA - Volim Podgoricu

POČINJE SUĐENJE KRIMINALNOJ GRUPI OPTUŽENOJ ZA UBISTVO MARKA ŠAKOVIĆA I RADIVOJA JOVANOVIĆA

Sudija specijalizovanog odjeljenja Višeg suda u Podgorici Ana Vuković zadužila je predmet protiv osamnaestočlane kriminalne grupe koja se tereti za stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja, razbojništvo, šverc droge i za ubistvo Miloša Šakovića Radivoja Jovanovića 31. marta 2018. godine u centru Podgorice.
Šaković je ubijen usred dana u lokalu „Forum” u centru Podgorice, pri čemu je kao slučajna žrtva stradao i 41-godišnji Radivoje Jovanović.
Osim Marka Jovanovića, koji je u optužnici označen kao direktni egzekutor, a koji je u bjekstvu, optužnicom su obuhvaćeni i Predrag i Janko VukadinovićKristina Brnović, Dragoljub Ćetković, Lazar RaičevićĐurađ Lončar, Arnel Mandić, Miloš Božović, Željko Đukić, Drago Vukčević, Balša Todorović, Radoš Popović, Smail Lekić, Aleksandar Dropo, Marko RnkovićLidija Bulatović Tomo Orović.

Kako se navodi u optužnici, okrviljeni su prihvatili članstvo u kriminalnoj organizaciji koju je formirala zasad neidentifikovana osoba, a svaki član je imao unaprijed određen zadatak i ulogu.
Marko Jovanović se tereti da je ubio Šakovića i Jovanovića, dok su braća Vukadinović optuženi da su doveli ubicu do centra grada i sačekali ga na određenoj lokaciji nakon izvršenja likvidacije. Vukadinovići se terete i da su vrbovali ostale članove kriminalne grupe.
Prema optužnici, okrivljeni Božović i Lekić su imali zadatak da postupaju po nalozima i uputstvima ostalih članova kriminalne organizacije i da učestvuju u skrivanju, prevozu i čuvanju vatrenog oružja i municije. Obaveza im je bila i da prodaju oružje, preuzimaju novac od prodaje i prenose poruke između članova kriminalne organizacije.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com