GRADI TURISTIČKU VILU: Sin Vesne Medenice zida više od dozvoljenog! - Volim Podgoricu

GRADI TURISTIČKU VILU: Sin Vesne Medenice zida više od dozvoljenog!

Miloš Medenica, sin predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, prekoračio je kvadraturu predviđenu građevinskom dozvolom za izgradnju turističke vile u Krašićima kod Tivta.

Riječ je o turističkoj vili sa podrumom, suterenom i prizemljem koja u osnovi ima 55 kvadrata i dvorište od 105 kvadrata, a teret na troetažnu vilu upisan je u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine krajem decembra. Prekoračenje dozvoljene površine upisano je na dupleks od 96 kvadrata u suterenu i nestambeni prostor od 71 kvadrata u izgradnji na prizemlju. Medenica ima i ugovor o zajedničkoj izgradnji.

Uvidom u dokumentaciju Ministarstva održivog razvoja, taj resor je u julu 2012, kada je na njegovom čelu bio Predrag Sekulić izdao građevinsku dozvolu za gradnju turističkih vila Medenici i njegovim partnerima Radu Arsiću i Željku Koviniću.

Dozvoljena je gradnja turističkih vila sa podrumom, suterenom i prizemljem, čija ukupna bruto građevinska površina nadzemnih etaža je 259,92 kvadrata, a podruma 159,57 kvadrata.

Da postoji ugovor o zajedničkoj investicionoj izgradnji vila, potvrđuje i dokument koji je zaključen pred notarom u septembru 2016, a upisana je na imovinu Medenice.

I turistička vila na sujednoj parceli od Medenice, kaja je vlasništvo Arsića, ima teret prekoračenja građevinske dozvole. Vila, kako stoji u katastru u osnovi ima 54 kvadata sa dvorištem od 159 kvadrat.

Teret da je prekoračena kvadratura upisan je u katastarsku evidenciju istog dana kada i Medenici na dupleks od 104 kvarata u suterenu i nestambeni prostor od 64 kvadrata u izgradnji u prozemlju.

Na parceli od 241 kvadrat u vlasništvu Kovinića, koja je takođe obuhvaćena građevinskom dozvolom, sudeći prema podacima u katastru, nema izgrađenih objekata.

Izgradnja u Krašićima godinama unazad je bila predmet novinskih napisa, zbog urbanističkog haosa koji se tamo dešavao, jer su zgrade praktično ulazile u more. U neporednom komšiluku mladog Medenice, vilu je izgradio i guverner Narodne banke Radoje Žugić.

Kako su “Vijesti” ranije pisale, državni Investiciono-razvojni fond (IRF) dao je u martu prošle godine kredit od 195 hiljada eura Medenicinoj kompaniji “Timi”, zbog čega je kao zalog dao svoja dva stana u Podgorici. IRF je upisao hipoteku na dva stana od 68 i 91 kvadrat koje mlađi Medenica ima u Ulcinjskoj ulici (naselje Gorica).

Nekretnine, koje je Medenica dao IRF-u kao zalog, već su se nalazile pod hipotekom Prve banke, na ime kredita od 200 hiljada eura, koji je uzet prije više od dvije godine. Medenica ovaj kredit mora da vrati do 2020, a osim stanova u Podgorici, kao garanciju da će Đukanovićevoj banci vratiti kredit tada je založio i dvije parcele od 80 i 90 kvadrata koje ima u Krašićima, a tog tereta više nema u evidenciji.

Pod hipotekama jedino nije porodična kuća Medenice u Kolašinu, koju je naslijedio. Firma “Timi” registrovana je za trgovinu na veliko čvrstim, tečnim i gasovitim gorivima.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com