Knežević: Katnić bi da nas sa 100 hiljada dolara Miga Stijepovića optuži u montaži državnog udara - Volim Podgoricu

Knežević: Katnić bi da nas sa 100 hiljada dolara Miga Stijepovića optuži u montaži državnog udara

Opozicija, izuzimajući Demokrate i Uru, pokušava da pronađe modelitete zajedničkog djelovanja, kaze jedan od lidera DF-a Milan Knežević, čiji je opozicioni savez suspendovao rad u parlamentu, nakon hapšenja njegovog kolege Nebojše Medojevića, a koje je sam izbjegao, boraveći u Skupštini.

Knežević precizira da su već razgovarali sa liderom SNP-a Vladimirom Jokovićem, SDP-a Rankom Krivokapićem, kao i sa nezavisnim poslanicima Aleksandrom Damjanovićem i Goranom Danilovićem.

“Ja se nadam da ćemo negdje poslije 15. januara imati mogućnost da nastavimo te razgovore i da zajednički predložimo neko rješenje koje ćemo prezentirati crnogorskoj javnosti. Možda se usaglasimo da to bude neki kombinovan vid zajedničkog djelovanja”.

Ovo bi podrazumijevalo vaninstitucionalno i djelovanje u parlamentu.

Ipak, predsjednik DNPa- kategoričan je da DF trenutno ne razmišlja o povratku u parlament i Odbor za izmjene izbornih i drugih zakona

“Smatramo da smo svakim danom sve dalje i dalje od nastavka parlamentarnog dijaloga. Jedna struja u DPS-u na svaki način pokušava dodatnu radikalizaciju političkih prilika u CG. Kao jedan od dokaza je jučerašnji intervju predsjendnika Višeg suda Borisa Savića gdje se on javno ruga i Skupštini i DF-u, ustvrdivši da je donio na Ustavu utemeljenu odluku da poslanici nemaju imunitet kada izađu iz parlamenta”.

On podsjeća kako je taj savez još 2017. javno saopštio da je bivši gradonačelnik Podgorice Salvoljub Stijepović četiri dana prije parlamentarnih izbora, odnosno 12. okrobra 2016., u Atlas banci zamnijenio 100 hiljada dolara, koji su kasnije iskorišćeni za kampanju DPS-a, te da je Tužilaštvo ekspresno odbacilo sumnje da se radi o pranju novca.

“Mi ćemo se sa našim pravnim timom, u narednih desetak dana, jasno odrediti prema onome sto je govorio Duško Knežević, a odnosi se ne potrebu Milivoja Katnića da poveže tih 100 hiljada dolara, koji su bili Miga Stijepovića, sa DF-om i da nas optuži dodatno u montaži državnog udara. I naravno da ćemo se mi odrediti i prema finansiranju DPS- a, ne samo u krivično pravnom smislu. Jer ovo što je izjavio Duško Knežević, glavni finansijer crnogorskog režima, je dovoljno u normalnim državama da padne vlada, a ne da svi ćute evo desetak dana”.

Komentarišući najnoviju izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića Vijestima – da bi Srbi u Crnoj Gori trebalo da budu dio vladajuće koalicije, Knežević ima odgovor ali ideju za srpskog zvaničnika.

“U toj i takvoj Vladi svaki Srbin koji bi učestvovao bio bi jasno targetiran kao izdajnik i kao čovjek koji je zbog fotelje i zbog funkcije pristao da bude dekor u Vladi Duška Markovića. Naravno, Ivica Dačić je moj dobar prijatelj i ja mu evo preporučujem, s obzirom da se Milutin Mrkonjić ne nalazi ni na kakvoj funkciji, da on delegira Mrkonjića kao Srbina u Vladu Duška Markovića, da Mrka završi auto-put a i da se Dačiću ostvari želja da se Srbin nađe u Vladi Duška Markovića. Sa predsjendikom Srbije Aleksandrom Vučićem uopste nijesmo razgovarali na tu temu”

Prilikom nedavnog susreta s Vučićem u Beogradu, rekli su mu, kaže Knežević, da im je u ovom trenutku najvažnije normiranje srpskog naroda i srpske ježicke zajednice kroz Ustav Crne Gore, što su inicirali i ka Ustavnom odboru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com