PODGORICA: Maja Ćirić: Nisam uzela ni cent, samo sam slušala direktora - Volim Podgoricu

PODGORICA: Maja Ćirić: Nisam uzela ni cent, samo sam slušala direktora

Nekadašnji kreditni referent u nikšićkoj filijali Crnogorske komercijalne banke (CKB) Maja Ćirić (46) tvrdi da je isključivo po nalogu bivšeg direktora te poslovnice Radoslava Nikčevića (53) prebacivala novac sa jednog na drugi račun, odobravala fiktivne kredite i potpisivala ugovore o spornim kreditima.

Ona je to saopštila juče na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu, u postupku u kom je dobila status svjedoka saradnika.

Ćirićeva je pred specijalnom tužiteljkom Sanjom Jovićević, ali i Nikčevićem koji je prisustvovao saslušanju, detaljno objašnjavala kako je za njegov račun i po njegovom nalogu prebacivala novac, kao i o kreditima i pozajmicama koje je odobravala njegovim firmama, saznaju “Vijesti” detalje iz tajnog postupka.

Prema istim informacijama, tvrdila je da od novca koji je skidala sa tuđih računa nije uzela ni cent, već da je samo ispunjavala naloge direktora. Navodno, ispričala je i kako su zloupotrebljivani službeni nalozi šalerskih radnika nakon radnog vremena, jer je preko njih prebacivan novac sa računa klijenata.

Tužiteljka sumnjiči Nikčevića, još jednog bivšeg direktora te filijale Nebojšu Vukićevića (37) i 10 nekadašnjih službenika te poslovnice da su oštetili banku za 4.000.000 eura.

Na spisku osumnjičenih su Ćirićeva i njene nekadašnje kolege – Nikšićani Dragan Perutović (55), Ivan Radulović (37), Miroslav Antunović (44), Svetlana Cicrnil (49) i Aleksandar Nikčević (37), Jelena Čvorović (40), Dragica Radulović (66) i Podgoričanke Aneta Novaković (33) i Dragana Bulajić (35).

Jovićevićeva bankare sumnjiči da su od 2007. do početka 2011. godine, bez odobrenja klijenata, sa njihovih računa prebacivali novac na druge račune i podizali gotovinu. Na teret im je stavljeno produženo krivično djelo – zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Branilac osumnjičenih Ivana i Dragice Radulović, advokat Zoran Piperović, “Vijestima” je juče kazao da je prisustvovao saslušanju svjedoka saradnika, ali da zbog tajnosti postupka ne može iznositi detalje.

Rekao je da su saslušanju Ćirićeve prisustvovali osumnjičeni i njihovi branioci, i da je ona odgovarala na njihova i pitanja specijalne tužiteljke.

Bivši i sadašnji bankari uhapšeni su u novembru 2016. godine po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Tada je saopšteno da je hapšenje rezultat petogodišnje istrage, koja je rezultirala podnošenjem krivične prijave protiv 12 osoba.

Nakon hapšenja, iz CKB-a su saopštili da nijedan njihov klijent nije oštećen i da je istraga pokrenuta po nalogu rukovodstva banke.

Protiv bivšeg direktora nikšićke CKB Radoslava Nikčevića ranije su podnijete dvije krivične prijave zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju.

Nikčević je tada sumnjičen da je kao predsjednik Odbora direktora cetinjskih Boksita u toku 2008. godine kreditna sredstva dobijena od Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća, umjesto za nabavku nove opreme iskoristio za zatvaranje minusnih salda na računima klijenata Filijale CKB u Nikšiću.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com