PODGORICA: Organizovan doček pravslavne Nove godine na Trgu nezavisnosti - Volim Podgoricu

PODGORICA: Organizovan doček pravslavne Nove godine na Trgu nezavisnosti

Čelnici Demokratskog fronta (DF) organizovaće 13. januara doček pravoslavne Nove godine na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Na skupu će nastupiti trubači i folk pjevači iz Srbije i Crne Gore, a koncert će se završiti vatrometom. Nakon koncerta, funkcioneri Fronta će pozvati građane na litiju do hrama Hristovog vaskrsenja, gdje će mitropolit SPC Amfilohije služiti moleban.

“Nastavljajući tradiciju zajedničkog dočeka pravoslavne Nove godine konstituenti Demokratskog fronta će i ove godine organizovati proslavu na trgu. Funkcioneri Fronta će biti na slavlju u Podgorici, ali neće biti političkih poruka i govora. Još smo u fazi pregovara sa potencijalnim izvođačima, ali će imena biti poznata uskoro”, kazali su “Vijestima” iz DF-a.

U tom političkom savezu tvrde da će prijaviti skup u zakonskom roku, kao i da je iz uprave Glavnog grada najavljeno da će do tada biti uklonjeni mobilijar na Trgu nezavisnosti koji je postavljen kao dio Podgoričkog prazničnog bazara. Nakon toga će biti postavljena bina. Pravoslavna Nova godina se u Podgorici organizovano dočekuje od 1998. godine, a posljednja proslava u čijoj su organizaciji učestvovale partije održana je 2003. godine. Crkvena opština je uvijek bila organizator proslave, a u organizaciji su učestvovale i Socijalistička narodna partija (SNP) i Srpska narodna stranka (SNS). Najveća proslava održana je 2001. godine kada je skup blagoslovio patrijarh SPC Pavle. Nakon toga proslava pravoslavne Nova godina organizovana je ispred crkve Svetog Đorđa. Čelnici Demokratskog fronta organizivali su proslave prethodne četiri godine, a tokom jedne od proslava organizovali su i protestnu šetnju protiv odluke da Crna Gora postane članica NATO-a. Nakon proslave čelnici DF-a odlazili su na moleban.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com