Milanu je za Božić ukradeno oko 90.000 evra: Krenuo je na večeru, neko ga je pratio, a onda su se začuli krici iz prtljažnika lopova (FOTO) - Volim Podgoricu

Milanu je za Božić ukradeno oko 90.000 evra: Krenuo je na večeru, neko ga je pratio, a onda su se začuli krici iz prtljažnika lopova (FOTO)

Na Božić, jedan od najvećih srpskih praznika, Milanu Miriću ukradeno je oko 90.000 evra. Lopovi su iz njegovog privatnog Zoološkog vrta “Miki” u Kolutu kod Sombora oteli šest papagaja koji su bili jedini primjerci u ovom dijelu Evrope. Radi se o palma kakadu, a vrijednost ove posebne ptice je oko 15.000 evra.

– Krenuo sam na večeru, neko me je pratio, vidio da nisam tu i ukrao ptice. To je vidjela komšinica, ali je pomislila da ih ja premještam sa pomoćnikom i nije reagovala. Ona je čula njihove krike iz prtljažnika – započeo je razgovor za Telegraf.rs Milan Mirić.

Vlasnik rijetkih papagaja prijavio je krađu policiji čim je primijetio da nema ptica.

– Vidio sam oko pola jedan ujutru da mi fale papagaji. Zvao sam policiju, ali su oni došli tek ujutru – kazao je naš sagovornik.

Milan Mirić je ostao preko noći bez 90.000 evra.

– Moji papagaji su bili jedini primjerci u ovom dijelu Evrope. A, pored toga bili su najveća grupa u Evropi. Zbog cijene i rijetkosti oni su bili interesantni da se ukradu. Svaki odgajivač papagaja bi poželio da ih ima, jer je palmov kakadu vrh u toj vrsti papagaja. Njegova cijena je oko 15.000 evra – završio je razgovor za Telegraf.rs Milan Mirić.

Nestali papagaji spadaju u najugroženiju kategoriju ptica. Mirićevi kakadui imaju ugrađene čipove, a u situaciji kad nestanu vodi se računa o porijeklu koje mora biti legalno.

To znači da onaj ko kupi ove ptice, mora da ih skriva. Međutim, postoje tajni kanali, kako kaže Mirić, kojima se takve ptice šalju u arapske zemlje ili Ukrajinu. Tad im se gubi svaki trag.

(Ivana Vlajković/[email protected])

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com