Media centar: Građani najmanje povjerenja imaju u Javni servis - Volim Podgoricu

Media centar: Građani najmanje povjerenja imaju u Javni servis 

Menadžment i Savjet Radio televizije Crne Gore su obmanuli javnost, sakrili i prećutali najvažnije podatke iz istraživanja, koje je za njih radio IPSOS u periodu od 30. novembra do devetog decembra 2018. godine, ocijenili su iz Media centra.

“Može se reći da je sadašnje stanje u RTCG gore nego kada je na čelu bila Radojka Rutović”, istakao je direktor Media centra Goran Đurović.

On je pojasnio da se na osnovu poređenja istraživanja, koje su u prethodnim godinama radile agencije IPSOS i DeFacto, može zaključiti da građani zapravo imaju veoma negativan stav prema RTCG, jer se procenat onih koji najviše vjeruju državnoj televiziji u decembru 2018. nalazi na nižem nivou nego 2012., kada je iznosio 26 odsto ispitanika. Naveo je da je u istraživanju predstavljenom 25. decembra 2018., saopšten podatak da 22,5 odsto ispitanika najviše vjeruje nacionalnom javnom medijskom servisu.

“Ni predstavnik IPSOS-a, ni generalni direktor, nisu u svom obraćanju zaposlenima i članovima savjeta RTCG predstavili uporedne podatke iz prethodnih godina. Uporedni podaci nisu uvršteni u izvještaj jer su toliko poražavajući za generalnog direktora i Savjet da nisu smjeli da budu javno saopšteni”, tvrdi Đurović.

Pored toga, navodi Đurović, nije saopšten ni podatak, odnosno odgovor na pitanje u koju TV stanicu građani imaju najmanje povjerenje.

“U decembru prošle godine 23,3 odsto ispitanika izjasnilo se da najmanje povjerenje imaju u TVCG. Prema istraživanju iz 2011. godine najmanje povjerenje u TVCG imalo je 20 odsto ispitanika, u 2012. bilo ih je 23 procenta, u 2013. godini 21, a u 2016. taj procenat je bio 20,9. Ti podaci pokazuju da se decembru 2018. godine povećao procenat onih koji nemaju povjerenje u TVCG”, istakao je Đurović.

Dodao je da je na osnovu poređenja istraživanja iz prethodnih I 2018. godine, može se zaključiti da je došlo do pogoršanja najvažnijih parametara na osnovu kojeg se može procjenjivati kvalitet rada TVCG. “povjerenje u RTCG je manje nehgo prije šest godina. Za samo nekoliko mjeseci nakon nezakonitog razrješenja Andrijane Kadije I Vladana Mićunovića, generalne direktorice RTCG i direktora TVCG, Savjet I menadžment su uspjeli da unište sve rezultate ostavrene u 2017. i dovedu RTCG na nivo povjerenja iz 2012”

Predsjednik Skupštine Media centra Dragoljub Duško Vuković kazao je da je analiza bazirana na poređenju rezultata posljednjeg istraživanja iz decembra 2018. sa rezultatima istraživanja sprovedenih od 2011. do prošle godine, jer ta vrsta uporednih podataka nedostaje u prezentaciji najnovijeg istraživanja IPSOS-a.

“U analizi smo upoređivali samo najvažnije podatke, na osnovu kojih se može izvesti relevantan zaključak o sadašnjem stanju nacionalnog medijskog servisa. Važno je napomenuti da je istraživanja javnog mnjenja o radu RTCG u 2011.,2012. I 2013. godine realizovao upravo IPSOS. U 2016. i 2017., istraživanja je radila agencija Defacto, a u februrau 2018. E3 Consulting”, kazao je Vuković.

VIJESTI

2 komentara

  1. Hey there! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com