PODGORICA: Proslava Pravoslavne nove godine u hramu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Proslava Pravoslavne nove godine u hramu

Demokratski front (DF) je saopštio da će Pravoslavnu novu godinu proslaviti i dočekati u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja. Kako su kazali, na to su se odlučili u konsultaciji sa mitropolitom Amfilohijem, nakon što je podgorička lokalna uprava zabranila proslavu na centralnom trgu.
Predsjednik Odbora Glavnog grada Nove srpske demokratije Radoš Zečević poručio je da potez podgoričke lokalne samouprave da im ne dozvoli da na Trgu nezavisnosti u Podgorici slave pravoslavnu Novu godinu predstavlja nastavak antisrpskog ponašanja.
– Tražili smo da Pravoslavnu novu godinu slavimo na Trgu nezavisnosti, ali se gradonačelnik Podgorice naknadno sjetio da produži rok montažnim objektima koji su postavljeni na Trgu. Da se ne bismo igrali, odlučili smo da pozovemo naše građane na moleban u hramu. Potez Glavnog grada je nastavak antisrpskog ponašanja i ja ću imati priliku da gradonačelniku Podgorice na sjednici Skupštine Glavnog grada sve to kažem – naveo je Zečević.

Iz DF-a poručuju da nikada neće pristati da budu građani drugog reda, i ocjenjuju da je lokalna uprava to željela takvim potezom.
– Nijesmo primijetili da je bilo ko sprečavao da se na ovom prostoru proslavi kalendarska Nova godina, niti su tada smetale kućice na trgu koje se sada koriste kao naivni izgovor da se nama zabrani proslava Srpske nove godine. Evidentirali smo i ranije, u više navrata, antisrpsko ponašanje Ivana Vukovića, ali ovo sad ima i dozu bezobrazluka zato što se potpuno jasno koriste različiti aršini za organizaciju ova dva dočeka – kazao je on.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com