Sud vratio optužnicu protiv Marija Miloševića na dopunu - Volim Podgoricu

Sud vratio optužnicu protiv Marija Miloševića na dopunu 

Viši sud u Podgorici vratio je tužilaštvu na dopunu optužnicu protiv Marija Miloševića (38), Igora Mašanovića (22) i Vukana Vujačića (23), optuženih da su 10. oktobra 2016. na Cetinju ubili Radomira Đuričkovića. Viši sud traži od tužilaštva da dopuni optužnicu i otkloni nedostatke, potvrđeno je Danu.

Iz Ministarstva pravde Crne Gore Danu je saopšteno da su vlasti u Prištini odobrile izručenje Mašanovića i Vujačića, čije se izručenje očekuju brzo, dok je postupak protiv Miloševića još uvijek u toku.

Prema navodima iz optužnice, Mašanović je 11. oktobra 2016. godine, između 23 i 23.20, u Ulici četvrte proleterske u Cetinju, sa umišljajem ubio Đuričkovića. Ubistvo je počinjeno iz “kalašnjikova”, a hicima koje je ispalio u pravcu Đuričkovića doveo je u opasnost i život Milorada Radulovića. Vujačić je optužen da je vozio automobil iz kojeg je počinjena likvidacija.

Milošević se nakon javnih optužbi za ovo djelo obratio javnosti pismom u kojem je negirao krivicu, tvrdeći da mu je slučaj namješten. On se sumnjiči daje učestvovao u još nekim likvidacijama u sukobu “kavačkog” i “škaljarskog” klana. Istražitelji ne isključuju ni mogućnost da su mu Mašanović i Vujačić pomagali u tome.

Nakon godinu i po bjekstva, Milošević je ljetos uhapšen u Prištini.

Imena osumnjičenih za ubistvo Đuričkovića našla su se i u optužnici protiv nikšićke grupe. Tamo je do detalja opisano kako su pripadnici nikšićkog nlana planirali da likvidiraju ubice Đuričkovića. Milošević se na Kosovu i Metohiji dovodi u vezu i sa ubistvom jednog od srpskih lidera na Kosovu Olivera Ivanovića.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com