Demokrate traže da Stanković reaguje zbog afere Atlas - Volim Podgoricu

Demokrate traže da Stanković reaguje zbog afere Atlas

Demokratska Crna Gora, kao i ukupna javnost, u posjedu je informacija, u više navrata javno saopštenih od strane predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića, da je isti, u dužem vremenskom periodu davao ogromna novčana sredstva Demokratskoj partiji socijalista, pri čemu su se, u okviru tako datih sredstava, nalazila i sredstva za koja je izvršena konverzija u Atlas banci, a da u tom postupku od strane nadležnih organa nijesu preduzimane mjere u cilju utvrđivanja da li se radi o novcu pribavljenom kriminalnom djelatnošću.

Dana 11.01.2019. u medijima je objavljen snimak dodjele novčanih sredstava Slavoljubu Stijepoviću, bivšem gradonačelniku Glavnog grada Podgorica, a za potrebe predizbornih aktivnosti Demokratske partije socijalista. Riječ je o snimku za koji Duško Knežević tvrdi da je na snimku on, da je riječ o njegovoj kući, da se u koverti koju je predao Stijepoviću nalazilo 97.500 eura, o čemu se prethodno dogovorio sa Milom Đukanovićem.

Dana 12.01.2019. godine, predsjednik Atlas grupe saopštava da je, po dogovoru sa Milom Đukanovićem, za potrebe Demokratske partije socijalista Crne Gore izdvojio ne 100.000, već 200.000 dolara i to kako se naslućuje samo u tom izbornom procesu, pri tom je navedeno lice, po sopstvenoj tvrdnji, finansijer DPS-a punih 25 godina.

Evidentno je da prijem navedenih novčanih sredstava DPS nije iskazao u svojim finansijskim izvještajima, niti u prilozima datim toj Partiji za izbornu kampanju.

Povodom ovih dešavanja koja su izazvala ogromnu pažnju javnosti, Državno tužilaštvo se nije oglasilo ni u kom vidu.

Protivpravno, organizovano i unaprijed dogovoreno, gore navedeno postupanje lica iz vrha Demnokratske partije socijalista, sa veoma štetnim posljedicama po društvo u cjelini, obavezivalo nas je da od Vas tražimo da sprovedete potrebne radnje i po potrebi pribavite dodatna obavještenja, i na osnovu ukupno utvrđenog činjeničnog stanja preduzmete mjere krivično-pravne odgovornosti protiv odgovornih lica.

Molimo Vas da nas o postupanju nadležnog državnog tužilaštva po ovom aktu blagovremeno obavijestite.

1 komentar

  1. Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thank you

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com