KALINIĆ NEĆE DA PRIČA O UBISTVU U BUDVI: Egzekutora Zemunskog klana crnogorski istražitelji posjetili u Zabeli zbog ubistva Pejovića! Oba puta ih odbio! - Volim Podgoricu

KALINIĆ NEĆE DA PRIČA O UBISTVU U BUDVI: Egzekutora Zemunskog klana crnogorski istražitelji posjetili u Zabeli zbog ubistva Pejovića! Oba puta ih odbio!

Nekadašnji član kriminalnog zemunskog klana Sretko Kalinić odbio je da razgovara sa crnogorskim istražiteljima o ubistvu Gorana Pejovića u Budvi.

To se navodi u odgovorima koji su “Vijestima” dostavljeni iz Višeg državnog tužilaštva.

“Po zamolnici upućenoj nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije, u dva navrata je obavljeno saslušanje S.K. na okolnosti izvršenja krivičnog djela, u prisustvu tužioca ovog tužilaštva i isti se oba puta koristio svojim zakonskim pravom da ne iznosi odbranu”, piše u odgovoru iz Tužilaštva.

Kalinić je, prema sumnjama istražitelja, Pejovića ubio u Budvi 11. avgusta 2008. godine, ali slučajno. Metak je, navodno, bio namijenjen Budvaninu Ivanu Deliću. Nadležni, međutim, još nisu utvrdili zbog čega i po čijem nalogu je trebalo da bude ubijen.

Iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici objašnjavaju da optužnica protiv Kalinića još nije podignuta.

“I dalje se prikupljaju dokazi relevantni za donošenje odluke u ovoj krivično-pravnoj stvari”, piše u odgovorima dostavljenim “Vijestima”.

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Kao ubicu Pejovića, istražitelji su Kalinića zvanično označili još u januaru 2016. godine. Tada je na konferenciji za medije saopšteno da je budvanska policija preduzela brojne radnje, na osnovu kojih je tužiocu podnet poseban izveštaj, kao dopuna krivične prijave po nepoznatom počiniocu, protiv Kalinića zbog sumnje da je 11. avgusta 2008. godine u Budvi iz vatrenog oružja ubio Pejovića.

“Ubrzo su dobijeni podaci koji su ukazivali da je upravo Kalinić izvršilac ovog krivičnog djela, a da je tom prilikom meta bila druga osoba koja je sjedjela za susjednim stolom, ali da je izvršilac, zbog sličnosti sa garderobom pokojnog Pejovića, pozicije sjedjenja i pogrešnog navođenja logistike, zamijenio metu. Međutim, za procesuiranje je bilo neophodno obezbijediti odgovarajući nivo dokaza”, saopšteno je tada iz policije.

Nikšićanin je ubijen u bašti budvanskog lokala “Palma”. Delić je sjedio za susjednim stolom. Prije nego je ispalio smrtonosne hice, ubica je kazao: “Ovo ti je pozdrav iz Beograda”. Očevici su ispričali da je to bio bradati muškarac, srednjih godina, obučen u kariranu košulju, duge crne kose, sa slamenim šeširom na glavi.

Kalinić je pre sedam godina hvatskim istražiteljima priznao da je trebalo da likvidira Delića, ali da je greškom ubio muškarca koji je tog dana bio slično obučen kao i njegova meta. Tada je navodno kazao i po čijem nalogu je trebao da ubije Delića. Kasnije je povukao svoje priznanje.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Kalinić je u zatvoru Zabela zbog više krivičnih djela, između ostalog i učešća i u ubistvu srpskog premijera Zorana Đinđića.

Njegove bivše “kolege” u srpskom medijima tvrde da je bio glavni egzekutor zemunskog klana, da je bio brutalan prema žrtvama i da su ga zbog toga svi zvali Zver.

 

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com