DF: Vuković da kaže zašto je Knežević dolazio u parlament - Volim Podgoricu

DF: Vuković da kaže zašto je Knežević dolazio u parlament 

Demokratski front je još jednom pozvao poslanika DPS-a, Miodraga Vukovića, dugogodišnjeg dekana Pravnog fakulteta na Univerzitetu “Mediteran”, u vlasništvu biznismena Duška Kneževića, da saopšti o čemu su njih dvojica razgovarali u decembru mjesecu u Skupštini Crne Gore.

“Da li je tačno da je razgovor trajao sat vremena, i to u kancelarijama Ustavnog odbora, čiji je Vuković predsjednik? Kako se klupko odmotava, tako se sve više suočavamo sa galerijom glavnih i sporednih likova iz DPS-a, koje je profesor Knežević zadužio raznim funkcijama i apanažama”, stoji u saopštenju DF-a.

Ističu da je važno da Vuković saopšti zašto je Knežević dolazio u Skupštinu.

“Gotovo da zvuči nadrealno da je kancelarija Ustavnog odbora poslužila za razgovor sa zlatnim sponzorom DPS-a, koji, izgleda, u svakom džepu ima najmanje sto hiljada evra zavisno od državnog funkcionera s kojim je imao aranžman. Zato je veoma važno da Miško Vuković saopšti prvo javnosti, a onda vjerovatno i VDT-u (ko god to bude u novom mandatu) zbog čega je profesor Duško Knežević dolazio u Skupštinu, i o čemu su njih dvojica razgovarali”, dodaju u DF-u.

U tom političkom savezu smatraju da tema razgovora nisu bile univerzitetske reforme i novi obrazovni projekti, već da se radilo o pominjanju konkretnih imena i njihovoj ulozi u “obračunu sa Atlas grupom”.

“Koja je uloga Miška Vukovića u tom obračunu, možemo samo da pretpostavljamo. Ali je više nego poražavajuće da ne postoji institucija u ovoj državi u kojoj Duško Knežević nije imao svoje ljude. To je dokaz da je ovaj NATO tajkun u značajnoj mjeri pomogao u kreiranju sistema zasnovanog na crnim izvorima finansiranja gotovo svih izbornih kampanja, uključujući i referendum. Nakon snimka sa Migom Stijepovićem državni temelji su u pucanju, a sistem se iz dana u dan ruši poput kule od karata, i to upravo od onih koji su tobož čuvali njeno poštenje i branili je od DF-a. Zato je mnogo važno da saznamo kojoj struji ustavobranitelja pripada Miško Vuković, i koje je to pravno-političke savjete dao profesoru Kneževiću”, zaključuju iz DF-a.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com