Đukanović doputovao u Abu Dabi - Volim Podgoricu

Đukanović doputovao u Abu Dabi

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović doputovao je večeras u Abu Dabi, gdje ga je na aerodromu dočekao ministar za vještačku inteligenciju UAE Omar Al Olama, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

“U srdačnom i prijateljskom razgovoru obostrano je istaknut značaj saradnje u ovoj važnoj oblasti, ne samo za budućnost inače odličnih bilateralnih odnosa, već za budućnost naših zemalja”, navode u saopštenju.

Al Olama je, kako dodaju, izrazio spremnost za transfer ne samo znanja, već i novih tehnoloških dostignuća u Crnoj Gori.

“Kao primjer naveo je njihov projekat u medicini. Zahvaljujući vještačkoj inteligenciji i algoritmu koji su napravili, moguće je dijagnosticirati bolest tuberkuloze brže i bolje od bilo kog ljekara, rekao je on i izrazio spremnost da ga ustupe Crnoj Gori”, kazali su iz Đukanovićevog kabineta.

Đukanović je zahvalio Al Olami i predložio da se što prije uspostavi saradnja linijom vlada na ovom planu, što će, kako je rekao ministar, imati pozitivne efekte za obje zemlje.

Da podsjetimo, Đukanović će sjutra učestvovati na velikom međunarodnom skupu na kom će biti dodijeljena prestižna Zajedova nagrada za održivost u 2019.

Za sjutra je predviđen i susret Đukanovića s krunskim princom Mohamedom Bin Zajed Al Nahjanom, pod čijim pokroviteljstvom se održava ova ceremonija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com