Leon Gojčaj priznao da je švercovao drogu! Evo koliko će robijati! - Volim Podgoricu

Leon Gojčaj priznao da je švercovao drogu! Evo koliko će robijati!

Leon Gojčaj priznao je da je bio član kriminalne organizacije koja je švercovala drogu iz Albanije u Crnu Goru i time postigao nagodbu sa Specijalnim tužilaštvom, prihvativši da provede tri mjeseca u zatvoru zbog počinjenog krivčnog djela.

On je uhapšen zajedno sa Ndue Pepajem, Đonom Junčajem, Semirom Akšabanovićem, Đerđom Junčajem i Vaseljom Junčajem u okviru policijske akcije “Trik”. Policija ih sumnjiči da su nabavljali marihuanu i heroin u Albaniji, te krijumčarili i prodavali na teritoriji Crne Gore.

Pepaj je, kako se navodi u optužnici, početkom 2016. godine u Crnoj Gori i Albaniji ogranizovao je kriminalnu organizaciju, čiji pripadnici su postali optuženi

Svaki pripadnik je imao unaprijed određeni zadatak i ulogu u švercu droge iz Albanije u Crnu Goru. Pepaj je organizovao nabavku i prenos, ugovaranje prodaje droge, i on obezbjeđuje novac za finansiranje nabavke droge. Akšabanović bio je zadužen da preuzima drogu od kurira iz Albanije na teritoriji Crne Gore i prenosi do kupaca u Podgorici i Tuzima, optuženi Vaselj Junčaj da organizuje preuzimanje droge od NN kurira iz Albanije, skladišti je i prenosi do kupca u Podgorici i Tuzima, optuženi Junčaj Đon, navodno je imao zadatak da skladišti i pakuje marihuanu u vozila, radi prenosa do kupca, dok je okrivljeni Junčaj Đerđ prenosio drogu do kupaca. Optuženi Leon Gojčaj, prema navodima SDT-a, prevozio je drogu do kupca. Na taj način je ova kriminalna organizacija najmanje osam puta krijumčarila drogu iz Albanije u Crnu Goru i to 805,195 kilograma marihuane, 995,23 grama heroina i tri kilograma smješe za miješanje sa heroinom, navodi se u sporazumu koji je potpisao Gojčaj.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com