OGLASIO SE MIGO STIJEPOVIĆ: Šta očekivati od čovjeka koji u svom domu tajno snima prijatelje? - Volim Podgoricu

OGLASIO SE MIGO STIJEPOVIĆ: Šta očekivati od čovjeka koji u svom domu tajno snima prijatelje?

Visoki funkcioner Demokratske partije socijalista DPS Slavoljub Stijepović pozvao je nadležne državne organe da istraže navode koje Duško Knežević “uporno plasira ovih dana, sve više se upetljavajući u mrežu sopstvenih podmetanja i neistina”.

“Podsjećam Kneževića da sam ja u Podgorici i da ne namjeravam nigdje da idem, odgovorno postupajući prema crnogorskoj javnosti. Očigledno je da Knežević svakom novom izjavom demantuje sam sebe, počevši od one koju je dao istražnim organima u oktobru 2017. godine da je konvertovao 90.000 dolara za sopstvene potrebe, da bi danas iz Londona tvrdio da je u pitanju mnogo veća suma od 200.000 dolara?! Razliku je navodno, dao vozaču, kako sam tvrdi, da ih odnese u glavni grad, iako je taj isti vozač tada, prema navodima medija, tvrdio da je pare uzeo iz glavnog grada, što je još jedna neistina koju je lako provjeriti i koju sam demantovao i prije godinu dana”, rekao je Stijepović Dnevim novinama.

Prema njegovim riječima međutim, od čovjeka koji u sopstvenom domu tajno snima ljude za koje tvrdi da su mu prijatelji, javnost i ne očekuje ništa drugo osim da ne bira sredstva, od očiglednih neistina do fabrikovanja i montiranja snimaka i fotografija.

“Smatram da se odgovornost ogleda u odnosu prema sopstvenoj državi i njenim institucijama kojima stojim na raspolaganju, a ne kroz plasiranje neistina i bježanja od činjenica”, kazao je Stijepović .

Za Duškom Kneževićem SDT je raspisao nacionalnu potjernicu jer nije dostupan crnogorskim organima, a pažnju javnosti drži iznošenjem snimaka koje je tajno napravio u svojoj kući, objavljivanjem fotografija iz lične kolekcije sa raznih događaja i druženja, prijeteći da će toga biti još, ne bi li se skrenula pažnja sa finansijskih malverzacija, zbog čega je Specijalno državno tužilaštvo tražilo njegovo hapšenje.

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević i četvoro njegovih saradnika terete se da su sa računa Invest banke Montenegro IBM na račune povezanih kompanija u okviru Atlas grupe prenijeli 17 miliona eura. Preko njegove banke, kako pokazuje istraga, oprano je oko 550 miliona eura.

Izvori Dnevnih novina kažu da će se tek narednih dana pokazati ozbiljna namjera Kneževića da povede “narodne mase do konačnog svrgavanja sa vlasti DPS-a”, da završi nečiji tuđi posao. Činjenica je da je Knežević vodi kampanju preko društvenih mreža i medija.

Nije bilo tako davno kada je isti Duško Knežević javno saopštio sljedeće: “U protekloj deceniji poslovanja u Crnoj Gori značajnu podršku i razumijevanje imao sam od Vlade i naročito od g. Đukanovića, koga bih posebno izdvojio u smislu stimulisanja ekonomskog razvoja i modernizacije ekonomije”.

Ime Duška Kneževića vezivalo se za poslovnu imperiju, od Crne Gore do arapskih zemalja, Rusije, Kipra… Smatran je uspješnim biznismenom sve do 2014. godine kada su počeli da isplivavaju njegovi dugovi, nezavršeni poslovi, kada je imidž uspješnog menadžera počeo da kopni pod teretom neispunjenih obaveza prema državi Crnoj Gori, poslovnim partnerima, ali i prema radnicima koji su ostali kratkih rukava nakon uvođenja stečaja u TV Atlas. Ispostavilo se da je ukupan dug RTV Atlas nakon uvođenja stečaja iznosio oko tri miliona eura, od čega se radnicima dugovalo 800.000 eura.

Pokazalo se i da je kompleks Meljine bio krupan zalogaj za Kneževića, sa kojim je raskinut ugovor zato što je Atlas grupa od ugovorom predviđenih 119 miliona u kompleks investirala samo tri. Takođe, iako to nije bilo dozvoljeno privatizacionim ugovorom, Knežević je imovinu bolnice založio za milionske kredite. I njegov neslavni “izlazak” iz posla sa Arapima u gradnji tada “Atlas kapital centra”, a danas “Plaza kapital centra” u Podgorici, pokazao je takođe da on nije čovjek od povjerenja.

Prvi, javnosti poznat, udarac Kneževićevom biznisu stigao je kada je Ruska monetarna vlast 2014. zabranila rad ruskoj filijali njegove Atlas banke jer je, navodno, tokom 2013. bila uključena u sumnjive operacije vezane za prenos novca van Rusije u iznosu od više od 180 miliona eura.

Te iste godine, “Atlas grupa” ostala je bez udjela u Atlas Capital centru, koji je građen sa investicionom kućom “Capital investment” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Vijesti su tada objavile da se to dogodilo jer nije poštovan dogovor iz partnerskog odnosa, te da su se, osim kašnjenja u gradnji, Arapi žalili da je bez njihovog znanja neadekvatno potrošeno više miliona eura.

Iz “Atlasa” su tada saopštili da im nije poznato da je bilo neadekvatnog korišćenja novca.

Dnevne novine

1 komentar

  1. E sram vas bilo novinari. Ko god da je ovo napiso stidi se! To ti gradjani punog srca kazu! Dakle akcenat teksta je na Knezevica, kao da je on bad gay. Sto i jeste, nema sumnje. Prljavi su obojica do lakata. Al ovdje se radi o dokazu korupcije, kupovine glasova, montiranja izbora… Ovo je mnogo vece od Knezevica. Migo je ovdje problem i sav novinarski trud treba da bude oko Miga i uzimanja koverte sa 100 000 evra bez pokrica za potrebe kradje na izborima za interese DPS! Dakleto je poenta! Napadnite Miga i izanalizirajte ovako !

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com