OPREZ! Snijeg Brajićima, VOZITE PAŽLJIVO! - Volim Podgoricu

OPREZ! Snijeg Brajićima, VOZITE PAŽLJIVO!

Zbog sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko pet tona na magistralnom putu Cetinje-Budva. Na većini puteva u zemlji saobraća se po mokrim kolovozima. U višim predjelima ima snijega ponegdje, a uslijed niskih temperatura izražena je mjestimično poledica. Zbog padavina i magle i vidljivost je smanjena po kotlinama, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore, apelujući na sve da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na snazi su, naglašavaju, zimski uslovi uslovi za vožnju, pa u skladu sa tim dolazi do zabrane saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere na putevima gdje je postavljen saobraćajni znak o toj zabrani.

Od 15. novembra do 31. marta upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske prilike, kao i na svim putevima na kojima postoje zimski uslovi-snijeg, led ili poledica.

Na magistralnom putu M-6 dionica Trubjela-Vilusi promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazice do totalnih obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od devet do 11 i od 13 do 15 časova.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2.4 na dionici Ulcinj-Krute saobraća se jednom trakom naizmjenicno. Od 9. januara do 10. marta dolaziće do obustava saobraćaja za sve vrste vozila radnim danima u terminima od devet do 12, 14.30 do 15.30 i od 22 do šest sati, te vikendom od devet do 17.

Na regionalnom putu Krstac-Raskrsnica za Lovćen saobraćaj će se obustavljati u terminima od 10 do 12 i od 14 do 16 časova.

Zbog izvođenja radova na mostu Meljestak na magistralnom putu M-2 Podgorica-Kolašin promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta dionica Lubnice/Jezerine promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, u kojima su četiri osobe lakše povrijeđene.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com