PRETRESI U ZETI: Uhapšeno dvoje Podgoričana - Volim Podgoricu

PRETRESI U ZETI: Uhapšeno dvoje Podgoričana

 

Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, postupajući shodno operativnim saznanjima, oduzeli oružje, municiju i mobilne telefone koji su služili za kriptovanu komunikaciju. Dva lica su lišena slobode.

Naiime, operativna saznanja, dobijena na osnovu kriminalističkih mjera i radnji, ukazivala su na to da bezbjednosno interesantno lice S.K. (36) posjeduje vatreno oružje u ilegalnom posjedu. Shodno tome, policijski službenici su, 11.01.201. godine, a po pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres dvije porodične kuće koje su u vlasništvu S.K, a koje se nalaze u dva sela na području Zete.

Prilikom pretresa jedne od ovih kuća, u dijelu restorana koji se nalazi u sklopu kuće, pronađeni su i oduzeti: vatreno oružje – pištolj marke „VZOR50“ cal.7.65 mm sa okvirom u kojem se nalazilo šest komada municije, kao i šest komada municije istog kalibra a koja je bila sakrivena na drugoj lokaciji u sklopu porodične kuće. Takođe, pronađen je i oduzet startni pištolj „Zoraki 925“ sa okvirom bez metaka. Izvršenim pretresom druge kuće pronađena su i oduzeta dva mobilna telefona, „Blackberry“ i „Nokia“, sa inostranim SIM karticama koje služe za kriptovanu (zaštićenu) komunikaciju.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, u vezi navedenog, službenici CB Podgorica su lišili slobode i nadležnom državnom tužiocu u ODT u Podgorici na dalju nadležnost priveli srodnike S.K, a radi se o V.K. i Z.K. koji su osumnjičeni da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeto oružje, municija i mobilni telefoni sa SIM karticama upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja.

Službenici CB Podgorica preduzimaju dalje istražne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u odnosu S.K.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com