UHAPŠEN CRNOGORAC U NJEMAČKOJ - Volim Podgoricu

UHAPŠEN CRNOGORAC U NJEMAČKOJ

Njemačka policija privela je tokom racije u jednoj folkoteci u Ofenbahu Kotoranina R.K. (47), rođaka nedavno uhapšenog vođe „kavačkog klana” Slobodana Kašćelana, zbog sumnje da je otvorio nekoliko firmi na svoje i imena svojih bliskih saradnika i na taj način pokušao da ubaci prljavi novac u legalne tokove.

Tamošnje bezbjednosne službe sumnjaju da se radi o novcu „kavačkog klana”, zarađenom najvjerovatnije švercom narkotika i izvršenjem drugih najtežih krivičnih djela.

R.K. živi i radi u Njemačkoj 30 godina. Nakon što prođe proceduru i saslušanje kod tužioca, on će se braniti sa slobode, a računi će mu biti blokirani dok traje istraga.

„Dan” je ranije pisao da su njemačke i austrijske bezbjednosne službe pokrenule istragu zbog sumnje da se na njihovoj teritoriji peru velike sume novca i da iza tog posla stoje pripadnici takozvanog kavačkog klana. Idući tragom tih operativnih informacija, agenti u Beču i Ofenbahu prošle godine su nekoliko puta izvršili pretrese na više lokacija i došli do saznanja koja ukazuju na sumnju da vođe „kavčana” peru milione u tim gradovima, otvarajući folkoteke i restorane.

Upravo te aktivnosti, koje su sprovođene u saradnji sa crnogorskom policijom, rezultirale su lociranjem, a potom i hapšenjem vođe „kavačkog klana” Slobodana Kašćelana u Pragu.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com