Crnogorski planinari osvojili Kilimandžaro - Volim Podgoricu

Crnogorski planinari osvojili Kilimandžaro

Crnogorska ekspedicija, sačinjena od članova Sportskog planinarskog kluba “Soko” sa Cetinja, juče je uspješno izvršila uspon na najviši vrh afričkog kontitenta – Kilimandžaro.

Članovi ekspedicije u sastavu Dijana Borozan, Bojan ĆukoviĆ i Dušan Kaluđerović krenuli su na uspon 9. januara i nakon šest dana stigli do kote 5895 metara i vrha Uhuru.

Sa vrha Kilimandžara

Uz dobru logističku podršku, planinari su uspješno savladali izazove koji su ih čekali, a među kojima ističu loše vremenske uslove tokom dana koji su bili predviđeni za aklimatizacione uslove.

Članovi ekspedicije

Završni uspon, koji je podrazumijevao savladavanje visinske razlike od 1200 metara, izvršen je 14. januara u ranim jutarnjim časovima, čime su se zastave kluba, Prijestonice Cetinje i države Crne Gore zavijorile na krovu Afrike.

Uspomena sa pohoda

Ekspedicija “Kilimandžaro 2019” koja je organizovana i realizovana u organizaciji Sportskog planinarskog kluba “Soko” Cetinje, predstavlja jedan od najznacajnih dosadašnjih rezultata pomenutog Kluba, čiji su članovi tokom pet godina postojanja organizovali veliki broj uspona na planinama u zemlji i inostranstvu.

Iz kluba ističu da će rad u budućnosti sve više usmjeravati na organizaciju samostalnih planinarskih uspona u inostranstvu.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com