Evo koliko je novca pjevačima isplaćeno za praznike - Volim Podgoricu

Evo koliko je novca pjevačima isplaćeno za praznike

Tokom novogodišnjih praznika estradnim umjetnicima koji su nastupali u Crnoj Gori isplaćeno je ukupno 880 hiljada eura honoroara, a obračunato je 60 hiljada eura poreza. Poreska inspekcija evidentirala je svega dvije nepravilnosti kod dva objekta i izrekla 7.600 eura kazni.

Iz Poreske uprave su za TVCG kazali da su najveći honorari isplaćeni u Budvi, Tivtu i Podgorici.

Na honorare obračunat je porez od 60.000 eura, a obaveza umjetnika iz regiona je da taj novac uplate u budžet Crne Gore ili matične države, u zavisnosti od Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

“Na angažman estradnih umjetnika plaća se ili porez po odbitku, odnosno porez na dohodak fizičkih lica, ili porez na dodatu vrijednost, a svakako biće značajni porezi na dodatu vrijednost kroz prodaju ulaznica, osvježavajućih pića i ostalih usluga”, navela je Milica iz Poreske uprave.

Tokom novogodišnjih praznika Poreska inspekcija pojačala je nadzor evidentiranja prometa preko registar kasa, a nepravilnost su uočili kod dva privredna subjekta.

“Poreski inspektori su kontrolisali preko 200 privrednih subjekata u dijelu evidentiranja prometa preko registar kasa. Nepravilnost je uočena kod dva subjekta u Pljevljima i Baru”, kazala je Vuletić.

U Poreskoj upravi kažu da je evidentno povećanje prometa tokom praznika u odnosu na prošlogodišnji i da će precizne podatke o PDV-u imati sredinom februara.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com