PODGORICA: Da li je Stanković pokrenuo istragu afere ,,KOVERAT”? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Da li je Stanković pokrenuo istragu afere ,,KOVERAT”?

Državno tužilaštvo najavilo je da će preduzeti sve neophodne mjere i radnje kako bi se u slučaju, javnosti poznatom kao “afera Atlas” utvrdile sve neophodne činjenice.

Tom najavom ostalo je nejasno da li tužilaštvo, na čijem je čelu Ivica Stanković, misli na nove istrage protiv Atlas grupe ili je pokrenuta nova istraga povodom afere “koverat”, čiji su akteri predsjednik Atlas grupe Duško Knežević i bivši gradonačelnik Podgorice i savjetnik predsjednika Crne Gore Slavoljub Stijepović.

Specijalno tužilaštvo ranije je pokrenulo istragu vezanu za poslovanje Atlas banke i Invest banke Montenegro, koje su u vlasništvu Atlas grupe.

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Kneževića da je formirao kriminalnu grupu koja je godinama nezakonito sticala milionsku korist.

Zatraženo je njegovo hapšenje, ali se on nalazi u Londonu.

U istrazi SDT-a o navodnom pranju novca i nezakonitom poslovanju Atlas grupe, uhapšen je veliki broj sadašnjih i dugogodišnjih Kneževićevih saradnika. Specijalno policijsko odjeljenje podnijelo je zbog nelegalnog pribavljanja više od pola milijarde eura krivične prijave protiv 174 fizička i pravna lica.

Specijalno državno tužilaštvo tereti Kneževića za pronevjeru 1,9 miliona eura, a nezvanično – označavaju ga šefom kriminalne grupe koja je navodno oprala preko pola milijarde eura. A afera “koverat” izbila je objavom snimka Kneževića na kojem se vidi kako predsjednik Atlas grupe uručuje koverat u kojem je navodno oko 100.000 dolara Stijepoviću.

Knežević je potvrdio “Vijestima” da je novac koji je uručio Stijepoviću “za DPS”, o čemu se “prethodno dogovorio sa gospodinom Milom Đukanovićem”. Knežević je više puta ponovio da je donirao novac za izbornu kampanju DPS-a i da je to činio u dogovoru sa Đukanovićem.

Demokratski front (DF) i Demokrate tražili su u odvojenim prijavama od vrhovnog državnog tužioca (VDT) Ivice Stankovića da sprovede detaljnu istragu i podigne optužnicu zbog afere “koverta”.

Iz SDT-a nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li je pokrenut izviđaj zbog snimka ni da li je Stijepović saslušan. Zbog navoda o spornim donacijama, do sada se nijesu oglašavali ni iz Agencije za sprečavanje korupcije (ASK).

Kneževićevog imena nema na listi donatora za parlamentrarne izbore 2016. godine, iako je DPS u finansijskom izvještaju prijavio da je 25 lica uplatilo ukupno 680.025 eura za izbornu kampanju.

Sin Ivice Stankovića, Aleksa Stanković na Fejsbuku je nekoliko sati po objavljivanju snimka iz kuće Kneževića ostavio fotografiju sa Stijepovićem uz ispis: The best man (najbolji čovjek).

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com