DRAMA PODGORIČANINA: Prvih par sekundi nisam znao o čemu se radi, a onda sam vidio dva mtrva tijela… - Volim Podgoricu

DRAMA PODGORIČANINA: Prvih par sekundi nisam znao o čemu se radi, a onda sam vidio dva mtrva tijela…

Crnogorski državljanin Predrag Amidžić iz Podgorice, generalni direktor za Istočnu Afriku kompanije Pernod Ricard, pukom srećom ostao je nepovrijeđen tokom jučerašnjeg terorističkog napada grupe El-Šabab na stambeno-poslovni kompleks u prijestonici Kenije, Najrobiju, pišu Dnevne novine.

On se u trenutku napada nalazio u kancelariji luksuznog kompleksa DusitD2, u okviru kojeg se nalazi i hotel. Kako je za Dnevne novine saopštio Amidžić, dok je bio na pauzi začula se jaka eksplozija, a zatim i pucnjava.

“Bio sam na prozoru i sticajem okolnosti sam vidio eksploziju. Prvih pet, šest sekundi nisam znao o čemu se radi. Nakon što se prašina od eksplozije malo slegla vidio sam dva mrtva tijela. Ne znam da li su u pitanju bili teroristi ili slučajne žrtve, ali sam odmah shvatio da je posrijedi teroristički napad i kazao kolegama, među kojima su bile i žene, da se odmah zabarikadiramo u kancelarijama. Iako je prva pomisao da se bježi, iz iskustva sam znao da je bolje da ostanemo u kancelarijama i obezbijedimo ih od mogućeg upada terorista. Sa kolegama smo blokirali ulazna vrata”, kazao je Amidžić.

Ističe da su tako zabarikadirani proveli skoro dva sta, ne znajući šta se dešava napolju.

“Zabarikadirali smo se i čekali. Užasan je to osjećaj, čujete pucanje ne znate šta se dešava, iščekujete. Vidjeli smo da je došla policija i onda su se opet začuli pucnji. Ne smijete ni da krenete da bježite, jer je policija stigla, a oni ne znaju ko je ko, tako da vas mogu upucati. Najsigurniji smo bili tako zabarikadirani”, navodi Amidžić, dodajući da su nakon dva sata uspješno evakuisani iz te zone.

“Koliko smo bili blizu opasnosti najbolje govori metak koji je probio staklo naše kancelarije. Trenutno se nalazim se u hotelu koji je udaljen od zone u kojoj je bio napad i na sigurnom sam. Kontaktirali su me iz kancelarije Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i pitali me za moje stanje. Situacija je trenutno pod kontrolom i mislim da ćemo se brzo vratiti svojim poslovima”, rekao je Amidžić.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com