Pokušaj UBISTVA djeteta na Rijeci Crnojevića: Majka ranije zlostavljala dijete, znala direktorka škole - Volim Podgoricu

Pokušaj UBISTVA djeteta na Rijeci Crnojevića: Majka ranije zlostavljala dijete, znala direktorka škole

Proteklu godinu obilježili su, između ostalog, i teški zločini nad djecom u Podgorici, Plavu i Cetinju, odnosno dva ubistva i jedan pokušaj ubistva.

Poslednji slučaj se desio na području Rijeke Crnojevića 4. decembra 2018, kada je majka, kako se sumnja, izbola svog sedmogodišnjeg sina, zbog čega joj se stavlja na teret teško ubistvo u pokušaju.

Zbog ovoga joj je određen pritvor, a dijete se sada nalazi na sigurnom.

Osumnjičena je tokom saslušanja negirala krivicu i tvrdila da se dijete samo povrijedilo.

FOS saznaje da je širi krug ljudi, prije nego se desio pokušaj ubistva djeteta, znao za nasilje nad njim, koje je navodno vršila majka.

Naime, svjedokinja A.J. je tužiocu u Višem državnom tužilaštvu, koji vodi istragu u ovom slučaju, kazala da je krajem septembra čula od sestre da je jedno dijete koje živi u Rijeci Crnojevića došlo u školu isprebijano i da mu je te povrede nanijela majka o čemu je direktorica obavijestila Centar za socijalni rad Cetinje.

Ona je 4. decembra 2018. godine, nakon što je saznala za pokušaj ubistva, pozvala policiju i iznijela sumnju da je to učinila njegova majka jer je i ranije maltretirala sina zbog čega je prijavljivana Centru za socijalni rad u Baru.

I direktorica škole koju dječak pohađa, Ana Novaković Adžić, je kazala tužiocu da 31. oktobra 2018. dječak nije došao u školu, a njegova majka joj je poslala SMS poruku da on ima modricu na licu, da ga nije ona tukla, već se potukao sa nekom djecom, ali da je to opravdanje njoj bilo sumnjivo, posebno jer je dječak nakon toga ispričao učiteljici nekoliko verzija događaja, pa su o svemu obavijestili školskog psihologa.

I socijalna radnica u Centru za socijalni rad Cetinje je kazala na saslušanju da je upoznata da je ovo dijete jednom prilikom došlo u školu sa modricama.

Upravo zato što je dijete, prema izjavama svjedoka, prethodno zlostavljala, majci se na teret ne stavlja pokušaj „običnog“ ubistva, već pokušaj teškog ubistva – jer je, kako smo već naveli, bilo zlostavljano.

Ona se sumnjiči da je pokušala da liši života dijete, na način što ga je više puta ubola nožem u predjelu vrata, grudnog koša i natkoljenice.

Pritvor joj je određen zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

(FOS Media)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com