Krivične prijave protiv Podgoričana, uzeli robu vrijednosti preko 9 hiljada eura bez namjere da plate - Volim Podgoricu

Krivične prijave protiv Podgoričana, uzeli robu vrijednosti preko 9 hiljada eura bez namjere da plate

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom državnom tužiocu podnijeli dvije krivične prijave protiv tri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva krivična djela prevara. Kako je saopštila Uprava policije, sumnja se da su probavili protivpravnu imovinsku korist vrijednosti 9191 euro.

Jedna krivična prijava je podnijeta protiv P.G. (32) i M.Đ. (36), oba iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.

“Kako se sumnja, oni su ovo krivično delo počinili u maju 2017. godine kao ovlašćena lica „Kruna Catering“ d.o.o, na način što su doveli i održavali u zabludi pravno lice „LikaProm“ d.o.o, kojom prilikom su lažno prikazivali činjence i preuzimali robu sa unaprijed smišljenom namjerom da robu ne plate i prodaju je na ilegalnom tržištu i koriste za svoje lične potrebe”, saopštila je policija.

P.G. i M.Đ. su, sumnja se, pribavili protivpravnu imovinsku koristi u iznosu od 3.630 eura a na štetu pomenutog preduzeća.

Druga krivična prijava je podnijeta takođe protiv P.G. i M.Đ. a njom je obuhvaćena i A.C. (39) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo prevara.

“Sumnja se da su ova lica, u periodu od 01. maja do 01. jula 2017. godine, kao odgovorna i ovlašćena lica preduzeća „Kruna Catering“ d.o.o ovo kričino djelo počinila na štetu „Archeus“ d.o.o i pravno lice „KIT“ d.o.o. iz Nikšića. Oni su, kako se sumnja, na isti način počinili krivično djelo kojim su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.561 eura.”, navodi se u policijskom saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com