VLADIMIR VLADIMIROVIČ PUTIN U BEOGRADU - Volim Podgoricu

VLADIMIR VLADIMIROVIČ PUTIN U BEOGRADU

Predsjednik Rusije Vladimir Putin stigao je u posetu Srbiji, a po slijetanju na beogradski aerodrom ga je dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pojedine ulice su  blokirane, dok se na ulicama može videti pojačano prisustvo policije.

Dvojica državnika položili su vence na Groblju oslobodilaca Beograda, a održan je i svečani doček ispred Palate Srbija. Posle sastanaka zvaničnika u planu je poseta Hramu Svetog Save, gde se očekuje okupljanje velikog broja građana.

14. 25 – Počeo sastanak u četiri oka.

14. 17 – Pred početak razgovora predsjednik Vučić je pozdravio ruskog predsednika i dodao:

“Poštovani gospodine predsedničke dobro došli u Srbiju. Srbija i Rusija su iskreni prijatelji i želim da vam se zahvalim što ste mnogo energije, truda i rada uložili u razvijanje odnosa dveju zemalja. Nama trgovinska razmena napreduje u ozbiljnim procentima, u svim sferama društvenog života napredujem i naši odnosi napreduju, mi prihvatamo da nam pomognete u projektu “tačka ključanja”, jer verujemo da možemo da napravimo takav hab i ovde u Srbiji.

Ruski predsjednik je zahvalio Vučiću na lijepim riječima i dobrodošlici.

 

14. 15 – Uporedo sa predsedničkim razgovorima u četiri oka, u Palati Srbija odvijaće se i susret najviših zvaničnika dveju zemalja, sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim i visokim Putinovim savetnicima, sastaće se predstanici Srbije- premijerka Brnabić, šef diplomatije Dačić i šef MUP Nebojša Stefanović.

14.09 – Delegacija je ušla u Palatu Srbija, gde će obići  Arhivu o srpsko – ruskim odnosima, nakon čega se očekuje tet-a-tet, a ubrzo i bilateralni sastanak.

 

Nakon toga Putin se pozdravio sa srpski državni vrhom. Ruski predsednik se prvo rukovao sa premijerkom Brnabić i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

 

 

13. 46 – Dvojica predsjednika položila je vjence i na spomenik Crvenoarmejcu.

13.40 – Vladimir Putin i Aleksandar Vučić položili su vence na Groblju oslobodilaca Beograda, nakon čega su intonirane ruska i srpska himna.

Na jednom vencu piše “Oslobodiocima Beograda predsjednik Republike Aleksandar Vučić”, a na drugom, na ruskom jeziku – “Od predsjednika Ruske Federacije”.

FOTO: PRITNSCREEN/RTS

13.24 – Auto-put Beograd – Zagreb potpuno prazan, saobraćaj zaustavljen.

13. 20 – Predsedničke kolone uputile su se ka Groblju oslobodioca, gde će položiti vence.

13.05 – Ruski predsednik sletio je u Beograd!

kURIR/FOTO: Marina Lopicic

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com