,,Djetinjasto ponašanje sujevjernog čovjeka koji snabdijeva društvo budalaštinama” - Volim Podgoricu

,,Djetinjasto ponašanje sujevjernog čovjeka koji snabdijeva društvo budalaštinama”

Poslanici vladajuće koalicije u Odboru za bezbjednost odbili su inicijativu Socijaldemokratske partije (SDP) da to tijelo održi kontrolno saslušanje čelnika Tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprječavanje korupcije povodom afere “koverta”, u kojoj je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević optužio Demokratsku partiju socijalista (DPS) da im je donirao 200.000 dolara za potrebe predizborne kampanje i objavio snimak na kojem Slavoljubu Stijepoviću uručuje kovertu u kojoj se navodno nalazi 100.000 dolara.

Protiv inicijative SDP-a glasalo je šest poslanika DPS-a, kao i predstavnik Socijaldemokrata Boris Mugoša.

Predsjednik Odbora Obrad Mišo Stanišić i njegove partijske kolege kao razlog za odbijanje inicijative naveli su njenu navodnu preuranjenost, tvrdeći da je javnost upoznata sa svim što Tužilaštvo preduzima povodom ove afere.

“Reagovali su organi koji su trebali da reaguju, sve je u rukama Specijalnog državnog tužilaštva. Ja nigdje nisam vidio da je bezbjednost u državi ugrožana i da bi Odbor morao promptno da reaguje”, naveo je Stanišić.

Stanišić

Njegova partijska koleginica, Marta Šćepanović, navela je da bi bilo razloga za kontrolno saslušanje da nadležni organi nisu reagovali.

Poslanik SDP-a Ranko Krivokapić kazao je da, prema Ustavu, tužioci parlamentu moraju da podnose izvještaj o svom radu.

“Ovo je prilika da oni afirmišu svoj rad. Ne mogu ja optužiti tužioca ovdje, nemam nadležnost za to”, rekao je Krivokapić.

On je kazao je nesporno da se desilo pranje novca i da je pitanje na koje tužioci treba da odgovore da li je novac prao Demokratski front (DF) u aferi državni udar ili je to činio DPS.

“Tužilac treba da odgovori šta je od toga tačno. Na sreću, još uvijek nije ugrožena bezbjednost, ali jadne su države koje reaguju tek kad je ugrožena bezbjednost. EU je tražila hitnu i brzu reakciju, za ovakve stvari to nije “vidjećemo kad ćemo””, kazao je predsjednik SDP-a.

Krivokapić

On je podsjetio i da je na zahtjev jednog od najvećih poreskih dužnika u Crnoj Gori Dragana Brkovića, čije firme duguju državi 17,6 miliona eura, zakazana zajednička sjednica skupštinskih odbora za poljoprivredu i ekonomiju.

“Nedavno je jedan tajkun sazivao dva odbora po svojoj volji jer nije paltio porez”, kazao je Krivokapić.

Stanišić je ponovio da je javnost informisana o svemu što radi tužilac i da zakazivanjem sjednice parlament ne bio dobio nijednu informaciju više od onoga što javnost trenutno zna.

On je ukazao i da bi, u slučaju da tužilac treba da iznese nove informacije bitne za slučaj, sjednica Odbora svakako bila zatvorena za javnost i da se informacije sa nje ne bi smjele iznijeti.

Poslanik DPS-a Ljuiđ Škrelja kazao je, govoreći o snimcima i izjavama Duška Kneževića, da je po srijedi “djetinjasto ponašanje sujevjernog čovjeka” koji snabdijeva društvo budalaštinama.

“Niko nema pravo da obmanjuje javnost i zloupotrebljava to u političke svrhe”, kazao je Škrelja i poručlio Krivokapiću da je “neki dio tog snimka pripao i njemu”.

Škrelja

Krivokapić je Škrelji odgovorio da je i njega gledao na nekim snimcima koje ne želi da pominje.

“Taj snimak, bio sam sa ćerkom drugog dana Nove godine, a naslovi su bili “Škrelja sa nepoznatom ženskom osobom”. Vidjeli ste me i u tom prokletom bazenu, koji više ne izgleda kao što je bio, a taj čovjek kojeg povezuju tu nije ni kročio. Tu su bile sve strukture ulcinjske vlasti, na proslavi 13. jula”, kazao je Škrelja.

Krivokapić je nakon sjednice Odbora najavio da će SDP parlamentu predati inicijativu za sazivanje vanredne sjednice na kojoj bi se poslanici bavili aferom “koverta”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com