EBRD tokom 2018. investirala više od milijardu eura - Volim Podgoricu

EBRD tokom 2018. investirala više od milijardu eura 

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) investirala je prošle godine u zemlje zapadnobalkanskog regiona oko 1,1 milijardu eura, navodi se u izvještaju ove finansijske institucije.

Kako su istakli predstavljajući rezultate i planove, svoju predanost Zapadnom Balkanu prošle godine su podržali ulaganjima u 67 projekata. Samo godinu ranije, odnosno 2017, ta podrška stigla je za 57 projekata, za koje su izdvojili nešto više od 700 miliona eura.

“Banka je postavila ambiciozne ciljeve i za 2019. godinu, budući da podiže nivo podrške za globalni razvojni program do 2030. godine”, precizirali su iz EBRD.

Uz infrasturukturne projekte, oni posebno ističu da su u godini za nama nastavili investiranje u projekte koji treba da izmijene finansijsku klimu, pa je čak 36 odsto sredstava otišlo za takozvanu “zelenu ekonomiju”, čiji je cilj da svojim radom doprinese smanjenju rizika od uticaja na životnu sredinu. Do kraja ove godine, u isti tip projekata uložiće najmanje 40 odsto ukupno odobrenih investicija.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com