MILAČIĆ O SASTANKU SA PUTINOM: Lideri tradicionalne opozicije prišli da se slikaju sa Putinom ohrabreni mojim potezom - Volim Podgoricu

MILAČIĆ O SASTANKU SA PUTINOM: Lideri tradicionalne opozicije prišli da se slikaju sa Putinom ohrabreni mojim potezom

 

Povodom sinoćnje histerije i prljave kampanje nastale u pojedinim krugovima nakon objavljivanja fotografije i susreta predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića i predsjednika Rusije Vladimira Putina, ističemo da se radi o naručenom i smišljenom napadu koji dolazi iz redova naših “prijatelja” iz opozicije, saopšten je iz Prave Crne Gore.

Saopštenje prenosimo integralno

Naravno, povod ovog napada leži isključivo u očiglednoj patološkoj ljubomori i opsesiji pojedinih lidera tradicionalne opozicije, koja ne može da se pomiri sa činjenicom da su, nakon više od dvadeset godina njihove dominantno bezuspješne borbe, stasale nove generacije mladih ljudi koji ne žele da sjede skrštenih ruku, već da se sami izbore za bolju budućnost.

U toj tranziciji generacija na političkom tlu, neminovno se dešava da neke partije jačaju i rastu, a pojedine partije gube podršku, ali ne samo zahvaljujući novoj konkurenciji, već isključivo zahvaljujući sebi samima.

S tim u vezi, najoštrije demantujemo bestijalne laži objavljene u jednom tabloidnom portalu – medijskoj filijali pojedinih opozicionih partija – kako je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić navodno “nasrnuo” na Vladimira Putina i pokušavao da se putem mobilnog telefona uključi “uživo” iz sale, kao i druge izmišljotine koje su se mogle pročitati.

Potpuno suprotno, gospodin Milačić, svjestan činjenice da se do predsjednika Rusije ne dolazi baš svaki dan, svjestan da u sali nema predstavnika zvanične Crne Gore, svjestan vjekovne tradicije crnogorsko-ruskih odnosa, imao je istorijsku dužnost da mu priđe i ukratko objasni uzroke ruske histerije u Crnoj Gori, da prenese da većinsko stanovništvo Rusiju doživljava kao bratsku zemlju, te da je Rusiju izdala kriminalna vlast, a ne narod. Milačić je najprirodnije prišao predsjedniku Rusije, koji je odmah ustao, upoznali se, a potom, više nego srdačno, razgovarali u društvu Putinovog prevodioca.

Odmah nakon Milačićevog fotografisanja sa predsjednikom Rusije prišli su i ostali politički predstavnici iz Crne Gore, očigledno ohrabreni Milačićevim razgovorom sa Putinom, te napravili grupnu fotografiju sa njim. Dakle, ako je Marko Milačić prekršio protokol, prekršili su i oni.

Prava Crna Gora nikada ne bi ni pomislila da minimizira aktivnosti naših kolega iz opozicije, naročito kada se tiču zajedničkih napora u ojačavanju naših veza sa Srbijom i Rusijom. Osim što je djetinjasto i neozbiljno, takav politički pristup je loš po cjelokupnu opozicionu scenu.

Na kraju, ponosni smo što je naš predsjednik imao priliku – uz zahvalnost predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pozivu – da u kratkom razgovoru prenese Vladimiru Putinu impresije o stanju u Crnoj Gori, ali i da mu prenese pozdrave većinske i prave Crne Gore.

Istovremeno, onima koji se, umjesto nepočinstvima DPS-a bave Pravom Crnom Gorom pokušavajući da zaustave naš rast i minimiziraju ovako važan susret, poput razgovora Milačića i Putina, oštro poručujemo da sklone ruke dalje od nas I da se pozabave DPS-om i sobom, od čega će koristi imati cijela Crna Gora.

Lider Prave Marko Milačić će detaljno opisati susret sa Putinom, sadržaj razgovora, kao i šta mu je Putin poručio, u narednim danima, nakon završetka Milačićeve posjete Srbiji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com