Na Sea Star dolaze najveći titani elektronske scene Sven Väth i Nina Kraviz! - Volim Podgoricu

Na Sea Star dolaze najveći titani elektronske scene Sven Väth i Nina Kraviz!

Najjači Sea Star do sada svoje će ovogodišnje adute publici predstaviti kroz nekoliko valova u sljedećim sedmicama, od kojih prvi danas donosi line up predvođen s dva giganta svjetske elektronske scene! Svoje nastupe u laguni Stella Maris potvrdili su čovjek koji je stvarao muzičku istoriju, trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog DJ-a, te jedan od otaca techno pokreta, veliki i neponovljivi Sven Vätha s njim stiže i apsolutna liderka modernog elektronskog zvuka, harizmatična i jedinstvena Nina Kraviz! Dok je Papa Sven, kako ga zovu svi fanovi i poštovaoci njegove muzike neko ko stoji kao simbol evropskog plesnog zvuka i neokrunjenog kralja Ibize čije Cocoon partije pratimo rekordnih 20 sezona, istovremeno aktualni trenutak niko ne definiše bolje od Nine Kraviz, vjerovatno i najtraženijeg DJ-a današnjice i udarnog headlinera najvećih svjetskih muzičkih festivala. Nina je prethodne dvije godine obilježila EXIT festival, puštajući muziku u najprestižnijem slotu zatvaranja legendarne Dance Arene tokom kojeg joj desetine hiljada ljudi nije dopuštalo da siđe sa bine pozivajući je na bis i skandirajući njeno ime kao na stadionskim rock koncertima, što do tada nije bilo zabilježeno u elektronskoj muzici!

Uz Ninu i Svena nastup je potvrdio i dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog techno DJ-a u 2018. godini Ilario Alicante koji je u međuvemenu izbio među udarne zvijezde najvećih festivala. Zahvaljujući ovoj trojci, ali i spektakularnoj produkciji s glavnih bina EXIT festivala, duh globalno famozne Exitove Dance Arene materijalizovaće e 24. maja na impresivnom Addiko Tesla Stageu, glavnoj bini Sea Stara, u jedinstvenom spoju istorije, sadašnjosti i budućnosti elektronske muzike.

Jednako uzbudljivo biće i sjutradan na susjednoj Nautilus Areni gdje će amfiteatar u kojem se odigravaju ATP turniri napunit selekcija inostranih i domaćih vedeta. Ultimativna zvijezda večeri je Enrico Sangiuliano, najprodavaniji techno izvođač na Beatportu 2016. godine, koji je otad krenuo strjelovito i danas se uz Alicantea smatra jednim od predvodnika nove generacije techno headlinera. S njim dolazi i zagrebački mag Petar Dundov, te nova generacija domaćih zvijezda u kojoj su splitski wunderkind DJ Jock, šibenska zvijezda u usponu Lawrence Klein i već internacionalno popularan DJ iz Pule, Unique. Subotnji techno program na Nautilusu napravljen je u saradnji s portalom Klubska scena i predstavlja čak tri višestruka ovogodišnja dobitnika muzičke nagrade “Ambasador”.

 

Treće izdanje Sea Star festivala održaće se u famoznoj laguni Stella Maris u Umagu, 24. i 25. maja, uz Welcome Party 23. te Closing Party 26. maja. Prvi kontigent ulaznica rezultirao je prodajom njih čak 5.000 i to prije roka! U prodaji su trenutno ulaznice po promotivnoj cijeni, od samo 32 EUR, sa 50% popusta u odnosu na finalnu cijenu! Uz njih, u ponudi su i VIP Gold ulaznice po cijeni od 105 EUR, a sve ulaznice dostupne su putem stranicewww.seastarfestival.com. Putem zvanične turističke agencije EXIT festivala, EXIT Trip, dostupni su i paketi s početnom cijenom od 42 eura, koji obuhvataju ulaznicu i smještaj u premium kampu u Umagu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com