Obrazovanje je ključno za razvoj države - Volim Podgoricu

Obrazovanje je ključno za razvoj države 

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić sastao se danas sa ambasadorom Republike Slovačke Nj.E. Romanom Hlobenom. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj i budućoj saradnji Univerziteta Crne Gore i visokoobrazovnih institucija u Slovačkoj.

Rektor Nikolić je istakao uspjeh ostvaren u prošlogodišnjem konkursu Erasmus+ programa za capacity building projekte, gdje je Univerzitet Crne Gore, kao koordinator, uspješno aplicirao i ostvario pravo na finansiranje trogodišnjeg projekta, u saradnji sa partnerom iz Slovačke – Univerzitetom Mateja Bela, između ostalih. Takođe, istakao je i dobru saradnju u projektima mobilnosti studentata i osoblja, takođe u okviru programa Erasmus+,  koje realizujemo sa tri univerziteta u Slovačkoj.

Osim navedenih primjera saradnje, rektor Nikolić je istakao spremnost za širenje saradnje sa univerzitetima u Slovačkoj i kada su u pitanju naučno-istraživački projekti, smatrajući da se u ovoj oblasti sigurno mogu ostvariti zavidni rezultati. Konkretno, predložio je uspostavljanje saradnje sa dva univerziteta –u Banskoj Bistrici i Bratislavi, sa kojima bi intenzivirali saradnju na bilateralnom nivou.

Ističući činjenicu da je obrazovanje ključno za razvoj države, Ambasador Hloben se složio sa prijedlogom rektora Nikolića i najavio aktivnosti koje će preduzeti u bliskoj budućnosti. Ambasador Hloben je istakao izuzetno dobru saradnju sa Univerzitetom Crne Gore, naročito sa Fakultetom političkih nauka. Informisao je rektora Nikolića o Protokolu koji je potpisan sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore, koji će omogućiti veći broj stipendija za studente Univerziteta Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali i prorektorica Univerziteta Crne Gore, prof.dr Nataša Kostić, i zamjenik ambasadora, gdin Martin Balco.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com