AFERA ,,KOVERTA”: Stijepović saslušan u Specijalnom tužilaštvu - Volim Podgoricu

AFERA ,,KOVERTA”: Stijepović saslušan u Specijalnom tužilaštvu 

U Specijalnom državnom tužilaštvu završeno je saslušanje bivšeg gradonačelnika Podgorice, Slavoljuba Stijepovića, povodom afere “Koverat”.

Stijepović je po dolasku i okončanju saslušanja izbjegao novinarske ekipe koje su od jutros čekale ispred zgrade SDT-a.

Objekat je napustio na izlaz Ministarstva pravde.

Specijalno tužilaštvo uputilo je prije nekoliko dana zahtjev za saslušanje bivšem prvom čovjeku Podgorice.

Istraga je pokrenuta nakon što se pojavio snimak na kojem Knežević Stijepoviću uručuje kovertu sa 100.000 eura pred lokalne izbore u Podgorici.

Istovremeno, Viši sud u Podgorici odredio je pritvor Dušku Kneževiću kjoji je osumnjičen da je formirao kriminalnu grupu koja je godinama nezakonito sticala milionsku korist.

Nakon objave snimka Knežević je kazao da je Stijepoviću poslao 200 hiljada dolara za finansiranje kampanje DPS-a, ali da mu je on tražio da ih konvertuje u eure kako bi ih mogao podijeliti aktivistima.

Knežević tvrdi da je Stijepoviću novac poslat po dogovoru sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem. Njegove tvrdnje Stijepović je odbacio. Tada je poručio i da je neprijatno iznenađen što ga je školski drug tajno snimao.

Da li će ostati pri svojim tvrdnjama da je sadržina bijele koverte bila za lične potrebe biće poznato nakon saslušanja. Ovo tim prije što je Stijepović prije godinu i po bio kategoričan da do konvertovanja novca nije došlo.

U oktobru 2017. godine tvrdio je da su neistiniti navodi da je uoči parlamentarnih izbora u Atlas banci zamijenio 100 hiljada dolara koje su kasnije iskorištene za kampanju Demokratske partije socijalista. Tvrdio je da je to „ jedna apsolutna i očigledna neistina“

„Nadležni državni organ je jasno saopštio svoj nedvosmislen stav. Ja bih povodom tog vašeg pitanja pitao sve nas kako da se svi mi zaštitimo od tih kleveta i neistina, neprovjerenih, bez ikakavih dokaza, čak ni elementarno provjerenih da bi se nekome nanijela šteta”, kazao je tada Stijepović.

Iz Tužilaštva su ranije ove sedmice saopštili da ukoliko se utvrdi da je učinjeno bilo koje krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti, za to će se snositi odgovornost. Dodali su da će Državno tužilaštvo i u ovom, kao i u svim drugim predmetima, isključivo primjenjivati zakon koji je jednak za sve.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com