STRAVIČAN ZLOČIN: U uračuljivom stanju ubio dječaka - Volim Podgoricu

STRAVIČAN ZLOČIN: U uračuljivom stanju ubio dječaka

Beranac Sinan Imeri nije imao trajnu ili privremenu duševnu bolest i u trenutku izvršenja krivičnog djela je bio u uračunljivom stanju, sposoban da shvati značaj djela i njegove posljedice.

To je juče u bjelopoljskom Višem sudu kazala neuropsihijatrica dr Gordana Konatar, u nastavku suđenja Imeriju zbog smrti 13-ogodišnjeg dječaka.

“Kod Imerija je dijagnostifikovan zaostali duševni razvoj u nivou lake mentalne zaostalosti. Njegovo ponašanje se odlikuje nagonskim ponašanjem. Sadejstvo lake mentalne zaostalosti i poremećaj ličnosti dovodi do ponašanja u kojima osoba ne mari za posljedice, reaguje nagonski, a u slučaju osujećenja reaguje agresivno”, saopštila je dr Konatar.

Ona je pojasnila da je Imeri, iako pripada grupi mentalne zaostalosti, imao kapacitet da shvati elementarne društvene norme i zabrane i da se upravlja prema pravilima sredine.

Imeri je ranije u potpunosti priznao djelo koje mu se stavlja na teret.

Ispričao je između ostalog da je dječaka zadavio i bacio u rijeku.

Na predlog branioca po službenoj dužnosti, advokata Slovodana Novakovića, sud je odredio da psihijatrijsko posmatranje optuženog.

Prema optužnici, Imeri je 14. novembra, iz niskih pobuda lišio života trinaestogodišnjeg dječaka B.M. i tereti se da je počinio krivično djelo – teško ubistvo djeteta.

Prema optužnici, Imeri je tog dana oko 16 časova lišio dječaka života.

Navodi se da ga je više puta izudarao pesnicama u predjelu glave i oborio na zemlju.

“I dok je ležao na zemlji, oštećenom je skinuo svu odjeću a zatim košulju koju je našao na tom mjestu usukao i omotao mu dva puta oko vrata i vezao ‘mrtvi’ čvor sa lijeve prednje strane vrata. Potom je usukao i lijevi rukav i jednom ga omotao oko vrata i vezao u čvor sa lijeve prednje strane vrata, a nakon toga je njegovu majicu kratkih rukava, koju mu je prethodno raskidao poprečno u predjelu grudi i gornji dio od nje omotao mu oko vrata i vezao u čvor na prednjoj strani vrata, u srednjem dijelu ispod brade. Iako se dječak svo vrijeme otimao i branio rukama da ga u tome spriječi, kod njega je od posljedica ugušenja zbog stezanja oko vrata nastupila smrt. Nakon toga je dječaka bacio u rijeku”, piše u optužnici.

Suđenje se nastavlja 19. februara.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com