SNIJEG PREKO METAR, DJECU SPASAVALI MOTORNIM SANKAMA: Smetovi u Pivskim planinama zavijali puteve! Do mnogih sela nemoguće doći! - Volim Podgoricu

SNIJEG PREKO METAR, DJECU SPASAVALI MOTORNIM SANKAMA: Smetovi u Pivskim planinama zavijali puteve! Do mnogih sela nemoguće doći!

U pojedinim selima Pivske planine smetovi su preko metar, pa mehanizacija Komunalnog preduzeća iz Plužina još nije uspjela da očisti put do tih sela.

Zbog neprohodnog puta djevojčice Tina i Ksenija Ćalasan iz Nikšića i njihova tetka Branka Ćalasan nisu mogle da se vrate iz sela Barni Do, gdje su provele praznike. U pomoć su im, na poziv predsjednika Opštine Mijuška Bajagića, pritekli Mirko, Gligor i Petar Cicmil, Dragan Pantović i Novak Ušćumlić koji su ih motornim sankama prebacili do Plužina.

“Poučeni iskustvom iz prethodnih godina i uspješno odrađenih akcija spasavanja u više sela, odmah smo se organizovali i krenuli put Crkvičkog Polja sa četvoro sanki i neophodnom opremom. Džipovima smo se prebacili do očišćene dionice puta, potom smo nastavili sa sankama ka selu koje je udaljeno oko 25 kilometara”, kazao je Mirko Cicmil.

Prvo su svratili u selo Šariće kako bi Savi Vračaru dostavili lijekove, a u Barni Do su stigli u ranim večernjim satima jer su im smetovi i mećava otežavali put.

“Povratak je bio složeniji jer je već pao mrak, a morali smo posebnu pažnju da obratimo na bezbjednost djece”, kazao je Mirko Cicmil. Podsjetio je da su u istom selu i prošle godine imali uspješno realizovanu akciju kada su u izuzetno teškim uslovima uspjeli da prevezu čovjeka sa srčanim tegobama do prve zdravstvene ustanove gdje mu je pružena adekvatna pomoć.

U Crnoj Gori juče je najviše snijega bilo na Žabljaku – 62 centimetra. U Kolašinu je izmjereno 47, Cetinju i Rožajama 39, Šavniku 36, a u Plavu 32 centimetra.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com