Home / NOVOSTI / OTKRIVENO VELIKO NALAZIŠTE ZLATA U SRBIJI!

OTKRIVENO VELIKO NALAZIŠTE ZLATA U SRBIJI!

Kanadska kompanija “Medgold risorsis” pronašla je u južnoj Srbiji odlične indikatore da se u tom kraju nalaze bogata nalazišta plemenitih metala, pišu Večenje novosti.

Kako navodi list, ova kompanija, u istraživanju rudnog bogatstva pod nazivom “Tlamino projekat”, pronašla je na samoj granici Srbije sa Bugarskom i Makedonijom sloj od 40 metara koji sadrži 8,32 grama zlata po toni i 193 grama srebra po toni.

Poslije toga, navedena kanadska firma je sklopila sporazum o zajedničkom ulaganju s kompanijom iz svoje zemlje “Fortuna silver”, u čijem se posjedu nalaze rudnik zlata i srebra “San Hoze” u Meksiku i peruansko ležište sreba “Kailoma”, dodaju Novosti.

Kako objašnjava list, prema tom sporazumu, “Fortuna silver”, koja u Argentini razvija i projekat otvaranja rudnika zlata “Lindero”, obavezala se da će u dalja istraživanja ove oblasti investirati osam miliona dolara.

Planirano je da od te sume dva miliona američkih novčanica bude potrošeno tokom ove godine.

Takođe, prema tom sporazumu, “Foturna” bi, u zamjenu za finansiranje geoloških istraživanja na jugu Srbije, mogla da stekne 70 odsto vlasništva u “Talmino projektu”.

Prema navodima lista, istraživanja se rade na površini od oko 200 kvadratnih kilometara na teritoriji Srbije.

Check Also

UDES U PODGORICI: Dvoje teže povrijeđenih, van životne opanosti

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *