,,U Golubovcima djecu nema ko da liječi” - Volim Podgoricu

,,U Golubovcima djecu nema ko da liječi”

Odlazak medicinskog kadra iz Doma zdravlja u Golubovcima je alarmantan podatak sa kojim lokalna uprava ove gradske opštine u okviru Glavnog grada ne želi da se uhvati u koštac, u šta smo se uvjerili odlaskom pedijatra iz Doma zdravlja i nepostojanjem druge smjene u ovoj zdravstvenoj ustanovi, saopštio je danas Balša Vujačić, odbornik Građanskog pokreta URA u Gradskoj opštini Golubovci.

On kaže da se nemarnost i zapostavljanje egzistencijalnih pitanja i potreba zdravstvenih radnika kako u državi tako i na lokalu njeguje godinama i da zbog toga “imamo situaciju u kojoj građane više nema ko da liječi.”

„Zato zdravstveni radnici od Migovih para u kovertama i od onih iz državnog budžeta koje se nemilice troše na cementiranju vlasti DPS-a u svakom izbornom procesu ne mogu da stignu na red, već su im uslovi rada, konkretno u Domu zdravlja Golubovci, sve gori i gori do toga da svaka ambulanta nema ni kompjuter i štampač nego se služe sa jednog ispravnog u cijelom objektu. To je sramno za jednu državu Evrope u 2019. godini“, naglašava Vujačić.

Tvrdi da su ukidanjem druge smjene pedijatrije u Golubovcima država i lokalna uprava prekršile ustavna načela i međunarodnu povelju o pravima djeteta i to neobezbjeđivanjem zdravstvene zaštite prema najranjivijoj populaciji – djeci.

„Gradska opština Golubovci sve ove godine nije se sjetila da radi na poboljšanju uslova zdravstvenih radnika, da im izgradi stanove, dodijeli bonuse i olakšice, već su, kako smo vidjeli na snimku upregnuti sa njihovim prvim čovjekom u Zeti, Slavoljubom Stijepovićem besramno kupovali ljudske duše i njihovu izbornu volju“, navodi Vujačić.

Zaključuje da očekuje i kao odbornik i kao građanin da se ovo pitanje što prije riješi jer su u pitanju djeca i njihova zdravstvena zaštita.

 
Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com