(FOTO) SUDIJA BLAGOJEVIĆ OBRISAO SVE FOTOGRAFIJE SA FB I ODREKAO SE DEL TINTORETA: Prijava za kršenje Etičkog kodeksa - Volim Podgoricu

(FOTO) SUDIJA BLAGOJEVIĆ OBRISAO SVE FOTOGRAFIJE SA FB I ODREKAO SE DEL TINTORETA: Prijava za kršenje Etičkog kodeksa

Nakon što su mediji objavili fotografije sa javnog Fejsbuk profila sudije Osnovnog suda u Nikšiću, Marka Blagojevića, on je sve fotografije obrisao, a promijenio je i naziv profila koji je godinama koristio – Marko Del Tintoreto, svima dobro poznatog lika iz serije Srećni ljudi, prevaranta i manipulanta.
Protiv sudije Blagojevića je podnesena prijava za kršenje Etičkog kodeksa sudija, u kojoj se navodi da je svojim javnim istupima, kao i odlukama koje je donosio, kršeći pri tome, kako se navodi u prijavi, zakone Crne Gore, urušio ugled i dostojanstvo sudijske profesije.


Prijavu je podnio Mirko Radojević, koji je u njoj naveo da je Blagojević, navodno, prekršio gotovo sve stavove Etičkog kodeksa sudija. Radojević kaže da očekuje da nadležna Komisija Sudskog savjeta ispita i provjeri navode iz prijave.
– Obzirom da je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica već inicirala postupak utvdjivanja kršenja Etičkog kodeksa od strane sudije Veljka Bulatovića, zbog fotografija koje je objavljivao na svom FB profilu, očekujem njenu reakciju i u ovom slučaju, kaže Radojevič i naglašava da je osnov za to, po njegovom mišljenju, sada i jači, zbog javnog ispoljavanja bliskosti sudije sa advokatima na što je, po njegovim riječima, i sama Medenica upozoravala sudije.
-Zbog toga što je sudija Blagojević, sa povezanim licima, kršio Etički kodeks sudija po gotovo svim članovima kodeksa, sa čime sam upoznao Sudski savjet i Medenicu, pretrpio sam fizičko i psihičko nasilje, da ne govorim o nepravdi koju trpimo ja i moja porodica. O nezakonitom uzurpiranju i uništavanju moje imovine od druge strane u postupku, Crnogorskog elektroprenosnog sistema, javnost je upoznata, a ja i dalje pokušavam da, kroz institucije zaštitim svoja Ustavom i zakonima garantovana prava. Kroz dosadšnju borbu sam se, međutm, više puta uvjerio da energetska kompanija i ja, kao gradjanin, nemamo jednaka prava pred Upravom za nekretnine, pred Tužilaštvom, pred Upravom policije, pred sudstvom. CGES moju imovinu smatra svojom, iako za to nema nikakav pravni osnov, a u tome im svesrdno pomažu pojedinci iz institucija sistema, kaže Radojević. Podsjeća da je CGES podnio tužbu za smetanje posjeda, u kojoj navodi da Radojević, navodno, smeta posjed, ali ne njihov, već svoj vlastiti.
-Iako je sudija nikšićkog suda i sama priznala da je tužba potpuno nejasna, konfuzna, da se ne zna šta se njome traži, i da ne sadrži dokaze, i slala je na uređenje tužiocu, odnosno CGES-u, što nije učinjeno, jer nije ni moglo biti, ona je nije odbacila, već je ušla u potupak dokazivanja. Prolongiranje cijelog tužbenog postupka je i bio cilj tužioca, jer održava na snazi privremenu mjeru koju je donio sudija Blagojević, a na koju se, iako je donijeta van nadležnosti i uz povredu zakona, poziva CGES pokušavajući da ponovo uzurpira i uništava moju imovinu i završi radove na dalekovodu 400k-V, kaže Radojević uz opasku da nije protiv investicija, ali jeste protiv nepravde i kršenja elementarnih prava građana pod firmom državnog interesa.

Foto FB/Marko Del Tintoreto

Podsjeća da se sudija Blagojević, na svom FB profilu “Marko Del Tintoreto” javno hvalio prisnim prijateljskim odnosima sa advokatom čija supruga, sudija Nađa Todorović, je bila predsjednik Vijeća koje je odbilo žalbu na njegovo rješenje, i načinilo ga pravosnažnim.
-Objavljivanjem fotografija prisnog grljenja na Fejsbuku, javno dostupnom svima, sa osobom koja nesumnjivo može uticati, na donošenje sudijskih odluka, kao i samim nazivom FB profila “Marko Del Tintoreto”, sudija Blagojević je slao građanima poruku kakvi likovi su njegov uzor, ali i da mu nije stalo do stava javnosti niti čuvanja dostojanstva profesije, zaključuje Radojević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com