MILOVI TROŠKOVI U PREDSJEDNIČKOM APARTMANU: Nećete vjerovati koliko je novca predsjednik potrošio na hranu, piće, uslugu u sobi! - Volim Podgoricu

MILOVI TROŠKOVI U PREDSJEDNIČKOM APARTMANU: Nećete vjerovati koliko je novca predsjednik potrošio na hranu, piće, uslugu u sobi!

Crnogorski predsjednik je u Dubaiju boravio od 25. marta do 2. aprila 2011. godine u hotelu “Van end Onli Palm”, u sobi 304 koja je kraljevski apartman, a račun je godinu nakon boravka platio Duško Knežević, sa adrese Amatusia Bič, Limasol na Kipru 

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević plaćao je privatne račune šefa države i DPS-a Mila Đukanovića prilikom njegovog boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), piše “Dan”.

“Dan” je došao do dokumentacije koja to potvrđuje. Radi se o plaćanju hotelskog računa za ekskluzivni sedmodnevni boravaka Mila Đukanovića i još jedne osobe u Dubaiju, u hotelu “Van end Onli Plam”, u sobi 304, koja je kraljevski apartman, a račun je godinu nakon boravka platio Duško Knežević, sa adrese Amatusia Bič, Limasol na Kipru, piše “Dan”.

“Dan” piše da im je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević saopštio da je on platio račune. Ovaj list piše da bi to mogli da budu jasni dokazi kako je izmirivao Đukanovićeve privatne obaveze u Dubaiju.

Ukupno, Knežević je platio 182.875 dirhama, što je prema kursu koji je važio u vrijeme uplate iznosilo nešto preko 38.098 eura. Apartman 304, prema podacima sa interneta, jedan je od najekskluzivnijih u tom hotelu, koji inače važi za jedan od najprestižnijih u UAE, i gdje su cijene boravka rijetko kome dostupne.

Iako je nedavno Đukanović rekao da Knežević nije njegov prijatelj i da sve to umišlja, dokazi o plaćanju računa pokazuju da je predsjednik Atlas grupe izmirivao Đukanovićeve privatne račune u Dubaiju.

Interesantni su, “piše Dan” i Đukanovićevi troškovi po danima. On je, naime, na ime troškova za uslugu u sobi prvog dana boravka, odnosno 25. marta te 2011. godine, potrošio 614,58 eura. Nema konkretnih dokaza šta je u sobi naručeno, ali je jasno da se radi o enormnom trošku.

Isto takav trošak zabilježen je opet tog prvog dana Đukanovićevog boravka u ekskluzivnom hotelu u Dubaiju. Svi troškovi na računu iskazani su dirhamima – lokalnoj valuti – ali je prema kursu u odnosu na euro u to vrijeme lako utvrditi o kakvim se troškovima zaista radi.

Drugog dana posjete, u restoranu “Zest”, Đukanović je napravio račun od 302, 08 eura. Troškovi kupovine u hotelskom butiku, prema računu iznosili su preko 70 eura, dok su naručene i cigarete, koje su tog dana koštale 41 euro. Napravljeni su i “masni” računi u hotelskom baru, alii za usluge pranja veša, kupovine pića iz mini-bara i prevoza.

Trećeg dana posjete, večera u sobi koštala je 70 eura, a posebno je upečatljiv račun za usluge u sobama, od 1.239 eura, mada se konkretizuje šta je u pitanju.

U restoranu “101”, šef Demokratske partije socijalista potrošio je 612, 91 euro. Na bazenu Kabanas, Đukanović je napravio račun od 364,58 eura.

Četvrtog dana boravka u ekskluzivnom hotelu u UAE Đukanović je potrošio u hotelskom baru 343,37 eura. Upečatljiv je i njegov račun za uslugu u sobi, od 1,239 eura, mada nije jasno o čemu je riječ. Slični troškovi kao i prethodnih dana zabilježeni su i četvrtog i petog dana posjete čelnika Demokratske partije socijalista ovom hotelu, piše “Dan”. Već 30. marta Đukanović je u restoranu “101” potrošio 241 euro.

Od drugih troškova, Đukanović je samo za usluge prevoza 31. marta platio oko 250 eura, a zabilježeni su i drugi enormni troškovi za hrnau i piće. Posljednjeg dana boravka, Đukanović je potrošio oko 1.000 eura na uslugu u sobama. Plaćen je i prevoz iz hotela nakon odjavljivanja.

Predsjednik Atlas grupe ranije je optužio glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da je namjeravao da ga poveže sa slučajem pokušaja terorizma i da je zato tada uhapsio vozače njegove Atlas banke, zbog sumnje da su na šalterima te banke pokušali da “operu” 100.000 eura. Knežević je, u međuvremenu, saopštio da je taj novac bio namijenjen za finansiranje DPS-a i da ima dokaz za porijeklo novca, a objavio je i snimak koji na to upućuje, piše “Dan”. Prema snimku, Duško Knežević predaje bivšem podgoričkom gradonačelniku, a danas generalnom sekretaru predsjednika države Slavoljubu Migu Stijepoviću koverat u kojem je navodno oko 100.000 eura namijenjenih za finansiranje Demokratske partije socijalista. Sve se dešava u Kneževićevoj kući, gdje je i nastao snimak.

Specijalno državno tužilaštvo, međutim, zatražilo je od policije da provjeri gdje se nalazi Knežević, a izvojevalo je i raspisivanje potjernice.

Đukanović se povodom svega oglasio tvrdnjama da se radi o neistinitim optužbama, dok je premijer Duško Marković poručio da “je sve u rukama institucija sistema”.

Pretprošle sedmice, međutim, Knežević je objelodanio snimak na kome se vidi da je dao kovertu u kojoj je bilo oko 100.000 eura saradniku Mila Đukanovića – Slavoljubu Migu Stijepoviću, čime je razotkrio nelegalno finansiranje DPS-a, a uz to je i naveo da je taj novac predao po dogovoru sa Đukanovićem.

U posebnom saopštenju Duško Knežević rekao je da je Đukanović priznao da je imao kartice u Atlas banci, a zatražio je od crnogorskog predsjednika da saopštio ko je pucao na Olega Obradovića i Predraga Mitrovića. Knežević je, u reagovanju povodom Đukanovićevih izjava, rekao da je šef DPS-a potvrdio da je imao kartice, kao što je prije neki dan potvrdio da se vila pod Goricom gradi za njega i da su biznismeni finansirali DPS.

Pojasnio je da je papire o njegovim karticama i dugovima pronašao Specijalni istražni tim i oni su anonimno poslati na mejlove banke, te da banka nikako nijesu mogla da se dogovori sa kabinetom da Đukanović vrati dug.

– Zato samdao nalog da se iz imovine Atlas grupe zatvore svi rizični krediti i kreditne kartice koje su u kreditnom birou bile negativno klasifikovane, jer nijesam htio da se imena Mila Đukanovića i još nekih provlače kroz revizorske i izvještaje Centralne banke Crne Gore – izjavio je Knežević.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com