Uhapšen Beranac (49) sa maskom za prerušavanje, sjekirom, puškom i eksplozivom - Volim Podgoricu

Uhapšen Beranac (49) sa maskom za prerušavanje, sjekirom, puškom i eksplozivom

Policija u Beranama prilikom pretresa kuće D.B. (49) iz Berana, pronašla je i oduzela automatsku pušku, eksploziv, silikonsku masku, municiju, sporogoreće štapine i marihuanu i druge predmete.

D.B. je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Službenici CB Berane su danas, postupajući na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi D.B i tom prilikom su pronašli i oduzeli:
automatsku pušku sa okvirom cal. 7,62 mm, 28 komada inicijalnih kapisli, dva sporogoreća štapina (jedan dužine 1,4m a drugi dužine 2,2m), 11 komada municije cal. 7,62 mm za automatsku pušku, startni pištolj sa okvirom, smjesu braon boje za koju se sumnja da je eksploziv težine 579 grama, silikonsku masku za lice, sjekiru, set noževa i druge predmete.

Da podsetimo, nedavno su “Vijesti” pisali da gotovo sve mafijaške likvidacije koje su se proteklih meseci dogodile u Crnoj Gori imaju jednu zajedničku crtu – ubice su na licima nosile silikonske maske zbog kojih ih je gotovo nemoguće prepoznati i razotkriti. Crnogorski policajci su zabrinuti i kažu da je u pitanju novi trend koji je zavladao među kriminalcima u Crnoj Gori, ali i Bosni i Hercegovini, i očekuje se da će ga prihvatiti i kriminalci iz Srbije.

– To je sigurno jedan novi trend u BiH, Crnoj Gori i zemljama okruženja i on će vjerovatno biti u narednom periodu sve prisutniji. To nam jako otežava identifikaciju izvršilaca – rekao je za “Vijesti” Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku u Sarajevu.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com